Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Km.0” prepara un nou partit per a les municipals

Aquest dijous 8 de gener s’ha presentat i registrat al poble la plataforma “Km.0”. De moment està formada per una desena de persones, amb representants del teixit associatiu, que busquen la participació de tots aquells que vulguin dir la seva. El que pretenen és fer un nou partit polític que es presenti a les properes eleccions municipals. Així doncs, “Km.0” és, tal i com ells mateixos ho defineixen, “un punt de partida per repensar Tiana”.

Roda de premsa de presentació de la plataforma "Km.0"
Roda de premsa de presentació de la plataforma “Km.0”. Cristina Comas, Xavier Bonet i Carles Campos

Comencen amb l’eslògan “Es busca alcalde”. Tot i que no es volen comparar amb el fenomen de “Podemos”, creuen que és el moment de fer un nou partit: “Després d’un degoteig d’inquietuds i d’una crisi important”. “La manera” amb la qual s’haurien fet les obres d’obertura del Passeig de la Vilesa hauria estat un dels punts decisius. Ho han explicat alguns dels seus membres fundacionals, Cristina Comas i Xavier Bonet.

 

Encara no se sap el nom del partit, ni la llista, ni el candidat ni el programa electoral. Això es decidirà amb 4 jornades de treball obertes a tothom.  El nucli fundacional de “Km.0” assegura que serà la gent del poble qui ho decideixi. En aquestes trobades es parlarà de participació, transparència, educació, mobilitat, cultura, patrimoni, territori, serveis socials i economia, entre d’altres. Des de la plataforma afirmen que treballaran per una política d’esquerres i social. Tenen clares les primeres bases amb les quals es basarà el seu partit. Així ho explicava un altre dels seus membres, que ha estat vinculat a Gent pel Progrés de Tiana, i representant de l’AMPA de l’escola Lola Anglada, Carles Campos.

 

Les trobades començaran el proper dissabte 31 de gener i es faran a la Sala Albéniz. La plataforma es presentarà al poble el 17 de gener en aquest mateix espai.

 

La CUP no es presenta i s’involucra amb “Km.0”

Segons fonts de la CUP de Tiana, aquest partit no es presentarà a les properes eleccions municipals “amb aquestes sigles”. “La CUP s’involucra en aquest projecte”, ha explicat un dels seus representants, Àlex Rosa. Tots els seus membres s’afegiran a la plataforma “Km.0” a títol individual. La CUP, però, continuarà sent un partit polític del poble i, per tant, no es dissol.

 

Gent pel Progrés de Tiana s’hi podria sumar

Tot i que des de “Km.0” descarten una possible coalició, fonts de Gent pel Progrés de Tiana expliquen que hi podrien donar suport i que alguns dels seus membres també s’hi podrien acabar sumant. Encara no han decidit si es presentaran a les properes eleccions com a “Gent pel Progrés de Tiana”. Després de l’última assemblea, celebrada al desembre i oberta a tothom, asseguren que tenen “la voluntat d’ajudar a aconseguir una alternativa de govern a l’Ajuntament per portar a terme polítiques d’esquerres, per l’equitat, la justícia social i l’ecologisme”.