Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La 3a Festa dels Racons es farà aquest 30 d’abril

La tercera edició de la Festa dels Racons de Tiana ja té data: es farà aquest dissabte 30 d’abril. Aquesta vegada, els passis començaran a la plaça de l’Església i acabaran al parc Joan Armengol. N’hi haurà 4, com l’any passat, i es faran a les 16.30h, a les 17h, a les 17.30h i a les 18h.

A la programació d’aquesta edició hi trobem la ballarina de claqué Laia Molins, el grup de música Masclans, el titellaire Bruno Valls, l’actriu Alejandra Jiménez Cascón, la poetessa Sonia Moyà, la pallassa Martademarte, la cia L’Embarral, el DJ Lluc Navarro i el grup de vents tianenc Bandabòlit.

La Festa dels Racons, com els dos anys anteriors, constarà d’un conjunt de propostes artístiques a diferents indrets, sempre a l’aire lliure, de Tiana: carrers, places, balcons o jardins. L’any passat, van assistir-hi més de 400 persones i aquest any s’espera que augmenti encara més, ha manifestat l’Organització.

 

Una de les actuacions de la Festa dels Racons de l'any passat
Una de les actuacions de la Festa dels Racons de l’any passat

La dinàmica d’aquesta tercera edició serà la mateixa que a les dues edicions anteriors de la Festa: a diversos racons del poble hi haurà les creacions de cada persona o grup participant. El públic les anirà descobrint i seguint a peu, amb l’acompanyament d’un guia. Així doncs, les actuacions no seran independents, sinó que estaran connectades amb les que les segueixin i les precedeixin creant un espectacle multidisciplinari, únic i efímer, expliquen les organitzadores.

 

Les organitzadores de l’edició d’aquest any han explicat que aquesta tercera edició és possible “després d’un llarg període de finançament, que ha passat per la venda de bosses de cotó i per la col·laboració de diversos comerços i negocis de dins i fora del poble.”

 Acostar l’art de carrer al públic

L’objectiu principal de la Festa dels Racons és descontextualitzar les arts escèniques del seu entorn habitual per apropar-les a nous públics. Amb això es vol trencar amb la tradicional frontera entre l’artista i l’espectador, oferint una experiència d’intimitat i de naturalitat en relació a les arts, expliquen les seves autores. Tots els espectacles seran gratuïts i aptes per a qualsevol persona.

Les diferents propostes que s’hi presenten tindran una durada d’entre 5 i 10 minuts i  mostraran diversos tipus d’arts entre els quals trobarem espectacles de dansa, teatre, titelles, música i poesia.

 

Cartell de l'edició d'enguany
Cartell de l’edició d’enguany

La Festa dels Racons 2016 ha estat finançada amb la venda de bosses de cotó amb un disseny original de la Roser Cussó, així com amb les aportacions econòmiques de diverses entitats, algunes de les quals de Tiana.

L’equip de la Festa dels Racons està format per Roser Cussó, Andrea Nevado, Carlota Orobitg i Anna Molas amb el suport de l’Ajuntament de Tiana.