Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La biblioteca arriba a les cases de la gent gran

Ben aviat les persones grans amb problemes de mobilitat reduïda també podran gaudir de la biblioteca. Ho podran fer sense moure’s de casa. Tant si ho necessiten de forma temporal com permanent podran demanar el servei de préstec a domicili. Can Baratau, al costat de les biblioteques d’Alella, El Masnou, Montgat i Teià, ho posarà en marxa. Ho farà, també, amb el suport de tots els grups municipals de Tiana, que hi han donat suport des del ple municipal.

La biblioteca Can Baratau
La biblioteca Can Baratau

El servei de préstec a domicili estarà gestionat per la Creu Roja de El Masnou, Alella i Teià i la Creu Roja de Montgat-Tiana. En aquesta col·laboració les biblioteques hi posaran el material i Creu Roja el transport i els voluntaris.  Una funció social molt important, segons la directora de la biblioteca de Tiana, Núria Fàbregas.

 

Al Maresme ja hi ha algunes biblioteques que disposen d’aquest servei, com per exemple la Pompeu Fabra o l’Antoni Comas de Mataró. A Tiana serà la primera vegada. De moment servirà de prova i els seus responsables confien que funcionarà. El departament de serveis socials de l’Ajuntament detectarà les persones que tenen la voluntat de gaudir d’aquests serveis, com la lectura i l’autoaprenentatge, i tenen dificultats a l’hora de desplaçar-se.

 

Què més farà la biblioteca?

Des de Can Baratau s’encarregaran de fer una fitxa amb el perfil de cada persona que sol·liciti aquest servei. Amb la informació sobre els seus gustos personals, entre d’altres, prepararan “lots” amb diversos documents per a cada mes. Així doncs, es podrà gaudir de llibres, revistes, discos o pel·lícules.