L’interès pels fets que van passar a Catalunya durant la Guerra de Successió han anat creixent al llarg dels mesos. Des de la Biblioteca de Can Baratau s’ha volgut donar cabuda a una exposició que repassa el que van ser aquells anys històrics a la comarca del Maresme. La idea surt d’una exposició que fa l’Ajuntament de Calella. En aquesta població del Maresme se celebra la tradicional Fira de Calella i de l’Alt Maresme i, aquest any, ha girat entorn al 1714 i el tricentenari. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha recollit informació sobre fets destacats als municipis de la comarca durant aquests anys i s’han plasmat en aquesta exposició que ara va rotant per totes les biblioteques del Maresme. Ens ho explica Marta Quer.
Fets com la crema de Sant Pol, el 15 de febrer de 1714, per part de les tropes borbòniques. Fets que van passar a Montgat amb el desembarcament del 22 d’agost de 1705, per part de 7000 homes a les ordres de l’Arxiduc Carles d’Austria i que d’uns anys ençà es representa a la platja de la vila veïna. Són alguns dels fets que s’expliquen amb detall a l’exposició, on Tiana com a tal no hi té cap entrada, encara que en aquella època Montgat era el barri mariner tianenc.
Aquesta exposició es podrà visitar a la biblioteca fins al proper 17 d’octubre. Aquell mateix dia hi haurà una xerrada sobre la Cartoixa de Montalegre i el paper que va desenvolupar a la Guerra de Successió.
Amb aquests actes la Biblioteca de Can Baratau de Tiana ha volgut celebrar el tricentenari i clourà amb aquesta xerrada on sabrem si la Cartoixa de Montalegre es va posicionar del costat dels Àustria o dels Borbons.