Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’edició més internacional del Tiana Negra tanca amb rècord d’assistència

El Tiana Negra ha rebut al seu primer autor internacional. François Thomazeu ha estat l’últim escriptor en asseure’s a la Sala Albéniz per presentar un llibre i ho ha fet amb la seva novel·la Consulting. Aquesta pubicació, segons el mateix autor, és un constatació de què el món actual és violent i, per això, ha escollit com a font de conflicte aquell element que més desperta aquesta violència: la feina.

Sota aquesta temàtica se’ns presenta a dos protagonistes que formen part d’una agència sindical i que es veuran involucrats en una història on la corrupció i els defectes del capitalisme es fan més que evidents. Aquesta obra que l’editor Àlex Martín ha qualificat com una versió moderna de la Collita Roja, de Dashiell Hammet, ha estat l’encarregada de finalitzar la quarta edició del Tiana Negra, que s’ha tancat amb un rècord d’assistents.

800 persones han passat per la Sala Albéniz durant el 22 i el 23 de gener per formar part del Tiana Negra, 200 més que en l’edició anterior.  Unes xifres que el director del festival, Sebastià Bennasar, ha qualificat com un gran èxit. Més encara, tenint en compte que aquests assistents han comprat molts més llibres que al 2014.

 

Bennasar destaca, així mateix, que aquesta concentració de públic s’ha accentuat de manera molt especial en els dos moments estrella de la quarta edició, tot i que el volum s’ha mantingut bastant estable durant els dos dies.

 

El director del festival, però, no s’ha atribuït el mèrit dels resultats obtinguts i ha agraït la important feina en equip que s’ha fet des de l’Ajuntament i les editorials, entre d’altres.

 

A més, segons la regidora de Cultura de Tiana, Núria Blasco, aquestes bones xifres d’assistència també es deuen, en gran part, a què el poble ja està totalment implicat en el festival.

 

Tot i així, Blasco assegura que, una vegada passada la eufòria inicial, caldrà aturar-se per valorar a fons com ha anat aquesta quarta edició del Tiana Negra.

 

Ara per ara, però, des de l’Ajuntament estan contents amb la feina feta i amb com han funcionat totes les activitats organitzades, tot i que la Núria Blasco té clar quin ha estat el seu moment preferit: l’homenatge a Ofèlia Dracs.

 

En el discurs de cloenda, la regidora de Cultura ha volgut agrair la seva presència a totes les entitats del poble, els editors i els escriptors que han participat al festival i ha obert la porta a la cinquena edició.