Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La concentració mensual dels dilluns s’estrena amb la presentació del llibre “Una qüestió de nassos”

La trobada reivindicativa que Òmnium i ANC Tiana organitzen pels empresonats, exiliats i represaliats polítics ara és mensual i es celebra el primer dilluns de cada mes. La pluja no va permetre fer l’acte previst pel setembre, però finalment s’ha pogut celebrar aquest dilluns 5 d’octubre als Jardins de Can Baratau. El protagonista ha sigut, precisament, un dels represaliats: en Jordi Pesarrodona.

Juntament amb l’Emma Cachón, regidora de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada que va agafar el relleu de Pesarrodona, han vingut a Tiana a presentar el seu llibre “Una qüestió de nassos”. Un llibre que, tal com ha explicat l’Emma, s’ha fet amb la intenció de donar a conèixer a la persona que hi ha darrere de l’home del nas de pallasso que es va convertir en una de les imatges del 20-S.

Durant la sessió, moderada per la periodista Sara Muñoz, en Jordi Pesarrodona ha parlat sobre el gest amb el nas de pallasso i tot el que li ha comportat. L’1-O, el judici i, des del dilluns 28 de setembre, una condemna: 14 mesos d’inhabilitació i una multa de 2.100 euros per desobediència:

 

La sentència l’acusa d’haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre a l’escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. Pesarrodona ha explicat com va viure aquella jornada:

 

També ha explicat com ha viscut el judici:

 

La sentència es va publicar el mateix dia de la inhabilitació de Quim Torra i el judici de la Tamara Carrasco:

 

L’acte ha acabat amb el sorteig d’una còpia del llibre signat pels seus autors.