Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La crema de Sant Josep, el dolç del Dia del Pare

La mengem tot l’any, però és el dolç per excel·lència del 19 de Març, dia de Sant Josep. Parlem de la crema catalana, també coneguda com a crema de Sant Josep. Actualment, en la majoria de restaurants catalans la podem trobar a la carta de postres, però tradicionalment els catalans i les catalanes l’han consumit pel Dia del Pare.

Per continuar amb aquesta tradició, moltes famílies segueixen fent la seva pròpia crema de Sant Josep a casa. Llet, rovell d’ou, sucre, midó, canyella i pell de llimona. Però per aquells que no saben fer la recepta, les pastisseries tradicionals en fan i les venen durant tot el dia. És el cas de les dues pastisseries de Tiana, Ca l’Aixelà i Can Pau. La crema és el producte estrella.

La Georgina Aixelà explica com ells fan tant la crema de Sant Josep com els tradicionals melindros que l’acompanyen:

 

A Ca l’Aixelà ho han fet des de sempre, i la Georgina diu que a dia d’avui la tradició es continua mantenint:

 

Es facin a casa o es comprin, el cert és que la crema de Sant Josep és un habitual del Dia del Pare, i a Tiana aquesta tradició segueix molt viva.