Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La CUP Tiana porta al ple una moció per declarar Tiana municipi antifeixista

El grup municipal de la CUP Tiana ha portat al ple del febrer una moció per declarar Tiana com a municipi antifeixista. El text es compon de 7 punts que recullen diferents accions que es poden fer des del consistori per lluitar contra les actituds feixistes.

Així doncs, la moció demana que l’Ajuntament promogui actes per la memòria històrica del municipi; que denegui l’ús d’espais públics a col·lectius i formacions polítiques que incitin la discriminació racial, ètica, cultural o de gènere; i que retiri tota mena de propaganda d’activitats que incitin a aquesta discriminació.

A més a més, també demana que l’Ajuntament identifiqui els individus que facin propaganda d’aquestes activitats i als que exhibeixin simbologia feixista o preconstitucional a l’espai públic.

Per acabar, la moció demana que el consistori condemni formalment tots els actes i declaracions públiques que facin apologia del racisme, la xenofòbia o de la discriminació dels drets humans; i que, davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGTBIfòbica a Tiana, faci una denúncia pública i de suport a les víctimes, valorant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquests tipus de casos.

La moció es va aprovar amb el vot de la majoria dels grups del consistori excepte el PP. El portaveu del partit, Diego Parra, va justificar la decisió assegurant que estaven d’acord amb el fons de la moció però que la condemna havia d’anar cap als dos costats, “tant a ultradreta com a anticapitalistes”. També va recordar les pintades contra el PP que s’han escrit al poble i les acusacions que s’han dirigit al seu partit titllant-los de feixistes:

 

L’actual portaveu de la CUP Tiana, Salva Bosch, va recordar a Parra el pacte de govern que el seu partit havia fet amb VOX a Andalusia:

 

El portaveu del PP va demanar que especifiqués quins punts de l’acord trobava que encaixaven amb les descripcions de la moció:

 

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Núria Blasco, va manifestar el suport de l’equip de govern a la moció però va demanar alguns aclariments i puntualitzacions que la CUP Tiana va acceptar:

 

La iniciativa d’aprovar aquest text prové de la proposta de la Xarxa Antifeixista de la Catalunya Central.