Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Diada del referèndum

Diada totalment marcada pel referèndum de l’1 d’octubre a Tiana, com no podia ser d’una altra manera. L’absència de l’alcaldessa, Ester Pujol, a l’acte institucional, l’ofrena per separat de la resta de grups, del PSC i la gran quantitat de gent al monument a Rafael Casanova han estat els fets més remarcats d’aquest 11 de setembre tan intens a Tiana com a Catalunya.

La jornada començava amb el tradicional esmorzar col.lectiu al parc de davant la Font del Ronyó. Cap a les 10h els i les assistents a l’àpat han anat baixant cap a la rotonda de Creu de Terme, on, també com cada Diada s’ha hissat l’estelada i s’han fet cantada i ballada de sardanes a càrrec del Coro de Tiana.

A la vegada que es feien aquests actes, però, també hi havia activitat una mica més amunt, al monument a Rafael Casanova. I és que a les 10h, el PSC de Tiana hi ha fet en solitari la seva ofrena floral. Aquest any, tal com van anunciar divendres passat, no han participat a l’acte unitari de la Diada, com han fet els darrers anys, amb la resta de forces polítiques i entitats del Pacte Local pel Referèndum. El primer secretari del partit a Tiana, Albert Sales, ha demanat que el proper any, la Diada sigui una festa “per totohom”:

 

DSC_0544

 

Sales també ha opinat sobre la decisió d’Ester Pujol, coneguda públicament aquest diumenge, de no posar a disposició del Govern els col.legis electorals habituals a Tiana el dia del referèndum. El líder socialista ha donat ple suport a la decisió de l’alcaldessa, i ha dit això:

 

L’acte institucional aplega més gent que mai

L’acte institucional al monument a Rafael Casanova, amb les habituals lectura de manifest i ofrena floral, s’ha fet poc abans de les 11h. Hi ha format part molta més gent que els darrers anys. Hi han participat entitats tianenques a més dels grups municipals, amb dues absències destacades: la del PP (que no forma part del Pacte Local pel Referèndum) i la de l’alcaldessa, Ester Pujol, que ha participat en un acte a Barcelona de la Federació de Municipis de Catalunya.

El manifest, signat per PDeCAT-DC, Junts, ERC i la CUP ha fet referència a la decisió de l’alcaldessa de no posar a disposició del Govern els col.legis electorals de Tiana:

 

Els portaveus dels diferents grups municipals han mostrat la seva satisfacció per la gran quantitat de gent que ha participat en aquests actes de la Diada a Tiana. També han opinat sobre l’absència de l’alcaldessa Ester Pujol. Escoltem Olga Rué (PDeCAT-DC), Isaac Salvatierra (Junts), Ricard Fabra (ERC) i Àlex Rosa (CUP):

 

Després de participar en aquest actes de la Diada, hi hahagut qui ha marxat a la manifestació de la Diada a Barcelona, i, com cada any, hi ha hagut que s’ha estimat més anar, a Tiana, al concurs de paelles.