Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les paelles tornen a omplir el parc del Doctor Barraquer per la Diada

Tot i que aquest diumenge s’acabés tard amb la Mongetada, aquest dilluns abans de les 7 del matí ja hi havia gent al parc del Doctor Barraquer. Són els més matiners del concurs de paelles que s’organitza cada any per aquesta data de l’11 de setembre. Estan allà per agafar les millors ombres, muntar els tendals i totes les carpes que necessiten per aguantar el sol de justícia que es prepara.

Tot a punt. A les 11, quan es comença a repartir la llenya, la zona de focs ja està preparada i les zones d’ombra ocupades al 100%. Els grups comencen a identificar-se. Fins a trenta paelles de tots els estils i de tots els gustos. L’olor comença a omplir el parc i mica en mica es comencen a veure les primeres suades. El jurat està a punt a les 13.30 i comencen a arribar les paelles. Alguna els hi falta un punt. Altres tenen ja el socarrat i altres els queda reposar. El jurat les valora totes i pren la decisió.

Guanyadors que repeteixen d’anys passats

PAELLES (32)
Grup guanyador al segon premi de gust

Els guanyadors d’aquest any han estat alguns grups que ja repetien dels anys anteriors. El grup que ha guanyat el segon premi de gust, per una paella molt especial i per un xef molt conegut, en Jordi Santamaria. La paella no era la tradicional, ja que contava amb peus de porc i bolets. El mateix xef ens explica el perquè de la seva elecció. Jordi Santamaria

 

Imatge de guanyadors a la millor presentació
Imatge de guanyadors a la millor presentació

 

El premi a la millor presentació ha estat per a un altre dels grups tradicionals. En ells hi trobem molta gent vinculada a les entitats del poble. La seva paella ha presentat tres pilars de crancs. La seva portaveu ha estat la Nuria Carbó que ens ha explicat que ja són uns classics guanyant en decoració.

 

Imatge dels guanyadors a la paella amb millor gust
Imatge dels guanyadors a la paella amb millor gust

La tercera paella agraciada ha estat la de millor gust. El jurat ho ha tingut molt clar i ha estat per un grup de joves del poble entre els que hi ha membres del Cau, de Descorxats i de diverses entitats. Una mitjana d’edat molt jove ja és la tercera vegada que ho guanyen. El portaveu ha estat Marc Rams. Ell mateix ens explica que no tenia cap secret especial aquesta paella.

 

Els premis han estat una panera d’obsequis amb pernil, formatge i vins de les bodegues de Tiana. La participació ha estat un pel més elevada que no pas l’any passat.