Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Diputació de Barcelona comença la campanya de prevenció d’incendis

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb 273 ajuntaments i 125 agrupacions de defensa forestal (ADF), comença aquest divendres 12 de juny la campanya de prevenció d’incendis recollida al Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI).

El Pla, que té per objectiu evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides a la ciutadania davant de conductes de risc de perill d’incendi.

L’abast territorial del dispositiu és de 484.813 hectàrees forestals, el que representa el 98,7% de la superfície forestal de la demarcació de Barcelona, dividides en tres sectors de prevenció. Tiana forma part del sector Metropolità Nord, juntament amb les altres poblacions del Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

A la vegada, els sectors es divideixen en rutes d’informació i vigilància, que compten amb dos informadors encarregats d’explicar als usuaris les mesures de prevenció d’incendis i dissuadir-los de cometre infraccions. Tiana pertany a la ruta U-78, juntament amb Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i acull un punt de vigilància fixa, on estan ubicats dos guaites encarregats de detectar columnes de fum.

En total, el dispositiu comptarà al llarg del territori amb una plantilla de 259 persones entre informadors, guaites, operadors de comunicacions i responsables de control. El PVI estarà actiu fins al 30 d’agost, tot i que es podria allargar si es donés una situació de sequera extrema.