Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Diputació, l’última esperança de l’escola bressol

Fa uns dies va saltar la notícia que els pressupostos de la Generalitat pel 2015 eliminaven les partides per finançar les escoles bressol municipals. Tot i que els ajuntaments encara romanen a l’espera de rebre un comunicat oficial, molts ja comencen a pensar en les possibles solucions, que passarien perquè un altra institució supramunicipal assumís la despesa. En principi, el govern català ja estaria donant per fet que les diputacions seran les que compliran amb aquest paper.

El regidor d’Educació a Tiana, Jordi Gost, assegura que aquesta decisió no sorprèn a ningú perquè demostra l’actitud que ha tingut la Generalitat fins ara envers l’educació pública no obligatòria.

 

Així, segons el regidor, la única alternativa que permetria mantenir l’escola bressol en les mateixes condicions seria que el finançament que s’ha perdut ho assumís la Diputació de Barcelona.

 

De fet, Jordi Gost assegura que els ajuts d’emergència que han arribat de la diputació durant els últims dos anys ja han estat essencials. Uns diners que els hi han arribat a través d’ajuts menjador i amb el pagament de 875 euros per escolarització per cada una de les 119 places que hi ha al municipi.