Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Draga de Tiana balla sardanes entre tambors i timbals

A les 11 en punt del matí, tambors i timbals començaven a ressonar a la Plaça de la Vila. Els tabalers i el combo de l’EMMD han iniciat el Cercavila de la Festa Major Petita acompanyats de la Draga més coneguda del poble. Entre flames i tocs de tambor, han arribat al Parc de l’Antic Camp de Futbol, seguits d’una cinquantena de tianencs de totes les edats que no s’ho han volgut perdre.

 

Una hora més tard, ballarins de sardanes i un gran nombre de vilatans, els esperaven amb ànsies per ballar i gaudir per segona vegada en la història de la Festa Major Petita el “Sardafoc Tiana”. Es tracta d’un ball molt especial; la Draga es col·loca enmig d’una gran rotllana de dansaires que li ballen mentre treu foc.

Amb la música de la Cobla Contemporània i sota un sol espatarrant, han estat molts els que s’han apropat al Parc de l’Antic Camp de Futbol per veure l’actuació dels alumnes de l’Escola Lola Anglada, que han ballat sardanes com a bons professionals. I és que, a banda de ser un acte cultural obert a tothom, la ballada de sardanes s’ha fet amb l’objectiu d’aconseguir que aquest ball tradicional català arribi als més petits.

Segons Dolors Solà, membre de la Junta de l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana i monitora, és imprescindible l’existència de les sardanes a Tiana i arreu. Escoltem les declaracions que ha fet a La Local.

 

Tant el Cercavila com la ballada de Sardanes han estat tot un èxit i han agrupat famílies i persones de totes les edats. Tots els que hi han participat, han fet de l’Antic Camp de Futbol un autèntic espai de Festa Major.