Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Festa del Cel ja té data per tornar a Mataró

Mataró acollirà per segon any consecutiu el festival d’acrobàcies aèries conegut com la Festa del Cel. Al 2014, aquesta celebració es va traslladar per primera vegada fora de Barcelona degut a la seva proximitat amb l’aeroport del Prat i, enguany, la capital maresmenca acollirà una altra vegada a les patrulles d’exhibició durant els dies 19 i 20 de setembre. Així, el festival s’avança una setmana respecte a la planificació inicial per evitar que coincideixi amb les eleccions al Parlament català que se celebraran el 27 de setembre.

L’any passat la pluja i els canvis a la graella van fer que la xifra d’assistents quedés al voltant dels 65.000. Tot i així, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, espera que el resultat augmenti exponencialment durant aquesta edició si no es troben amb els mateixos problemes.

 

Si es complissin les previsions de l’alcalde, enguany s’arribaria als 260.000 espectadors. Una assistència que generaria un retorn econòmic molt important, tenint en compte que el festival ja va ser beneficiós per Mataró al 2014 tot i les inclemències del temps. La capital del Maresme va invertir 580.000 euros en l’organització i en va rebre més d’1.800.000.

Aquest any l’atracció principal serà la “Patrulla Águila”, una de les agrupacions acrobàtiques de l’Exèrcit de l’Aire. Segons el director de la Festa del Cel, Daniel Ventura, aquesta és “una de les patrulles d’exhibició més importants del món”. La meitat dels avions participants sortiran de l’Aeroport de Sabadell i la resta ho faran des de Girona, Reus i El Prat.