Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Festa dels Colors, la Ceptrotada, la Descorxada i les classes de Swing: principals novetats de la Festa Major de Sant Cebrià

Ja arriba la Festa Major de Sant Cebrià a Tiana. Comencen tot un seguit d’actes que s’allargaran des del 10 fins el dia 16 de setembre, amb activitats de tot tipus i per a tots els públics.

Les novetats

Una de les novetats d’aquest any es viurà en el tradicional pòrtic de la Festa Major. El dia 10 a la nit hi haurà la Descorxada, un cercavila amb venta de tiquets per consumir a diferents bars del poble. Aquest recorrerà gran part del municipi i acabarà al parc de l’antic camp de futbol. La idea és començar la festa d’una manera diferent a la tradicional mongetada que es fa per aquesta data. A part també hi haurà la festa dels colors, una tradició molt estesa a l’Ínidia i que va guanyant adeptes a tot arreu. Ens ho explica la regidora de cultura, Núria Blasco

 

Una altra de les novetats serà la Ceptrotada. Aquesta serà després del pregó i comptarà amb la participació de tabalers i colles de diables per donar un bateig diferent a la festa. Un dels membres de la Colla de Diables ens explica que ja l’any passat ja es va intentar fer una mena d’esclat de festa. Aquest any, però, s’hauria treballat millor segons Martí Membrado

 

Aquesta Ceptrotada vol portar foc al final del pregó. Gran part del poble ha reclamat en moltes ocasions un Correfoc després de l’inici institucional de les festes.

També hi haurà classes de swing per a tots els que ho vulguin. Aquest estil que està cada dia més de moda tindrà el seu espai destacat en unes sessions que es faran a la Plaça Salvador Espriu. Sense deixar de banda l’activitat física, des de Duet Sports es proposa una Mastreclass de Zumba.

Es consoliden actes de l’any passat

Quatre de les novetats que més èxit van tenir la passada edició tornen amb força aquest any 2014. Es tracta del torneig de Rummikub. La novetat és que passa del pati del Casal a la Plaça Salvador Espriu. L’altre que continua és el Tiana Market. La fira comercial que porta a terme l’ACIST i que omplirà el Carrer Matas els 3 dies principals de la festa. També “Lu Nostru”, que és la manera d’agrupar els actes més tradicionals com les Sardanes, Gegants i tradicions catalanes. Aquest any es comptarà amb la participació de la colla de Sardanes “Les Violetes del Bosc”, que són campiones de Catalunya en ball d’exhibició. Per acabar, el pícnic per veure el castell de focs. Aquests quatre actes es van celebrar la passada edició per primera vegada i van tenir molt bona participació per part dels tianencs.

L’Enrucada com a acte estrella esportiu

L’Enrucada tornarà a ser l’acte esportiu per excel·lència en aquesta Festa Major. La cursa, que ja arriba a la seva tercera edició, canvia el recorregut i ofereix possibilitats noves i més dures a nivell psicològic, com explica un dels seus organitzadors Joan Lluís Montero, l’Skate

 

Però no serà la única activat. Hi haurà un torneig de Futbol 11 que tindrà lloc els dos caps de setmana després de la Festa Major organitzat pel CCE Tiana; una exhibició de Handbol a càrrec del Casino i el torneig 3×3 de la Vila de Tiana organitzat pel Bàsquet Tiana.

 

 

Els pregons seran pel món de l’educació

Les professores ja jubilades del Lola Anglada: Neus Vergés, Mariona Fradera, Àngels Casals, Emilia Castellar i Maria Dolors Millan donaran el tret de sortida amb el pregó de la Festa Major el divendres 12 de setembre al vespre. Abans, durant el pregó infantil, ja hauran parlat els membres del Consell dels Infants. Aquests estan formats per les Escoles de Tiana i donaran el seu particular tret de sortida. Un món de l’educació reivindicatiu que és el que cal, segons la Regidora de Cultura, Núria Blasco

 

Els actes tradicionals continuaran

Tot i les novetats, l’estructura de la festa seguirà com en els darrers anys i hi haurà actes tan consolidats com el Concurs de Paelles de l’11 de setembre, la mongetada, espectacles de circ i jocs per als més petits, el Correfoc, el Ball de Festa Major amb l’orquestra Cimarron, el camina matina i vine a esmorzar, la plena de Festa Major, l’Ofici Solemne, el fes sonar les sirenes o el castell de focs.

El Xiringuito Mascaró segueix oferint festa

Un any més el Xiriguito del Doctor Mascaró tornarà a obrir les seves portes per la Festa Major. Música en directe, Dj’s i molta festa animaran aquesta zona de Tiana amb un aire més alternatiu. A més, el diumenge a la tarda faran el seu tradicional Buzz Tiana. El concurs de preguntes sobre el poble que ja va per la seva sisena edició i que promet moltes emocions i preguntes més complicades i rebuscades sobre Tiana.

Ràdio Tiana viu la Festa Major

Des de l’emissora municipal i el web d’informació de La Local hi haurà un seguiment especial a tota la festa. A part de poder veure el resum de tots els actes, els dos pregons es podran seguir en directe a través del 107.2 de la FM.

 

Repassa tot el programa de la Festa Major Sant Cebrià 2014