Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Festa Major tirarà a terra la primera pedra del doble revolt

La Festa Major de Tiana ha servit, al llarg de la història, per inaugurar construccions importants del poble. Si durant les festes els tianencs van posar la primera pedra al pas del tramvia, van inaugurar la Sala Giralt, la façana de l’església o van donar per acabades les obres de construcció de l’Ajuntament, en aquesta ocasió podran assistir a l’enderroc simbòlic del doble revolt.

Així doncs, una de les novetats d’aquesta Festa Major està directament relacionada amb el projecte urbanístic d’obertura del Passeig de la Vilesa. Durant el dia de Sant Cebrià, el proper 16 de setembre, enmig de l’activitat “nou itinerari de salut”, tindrà lloc aquest acte. Serà a les 11 del matí. Tots els que s’hi acostin podran veure caure la primera pedra de Can Guardiola.

 

L’enderroc, abans de la nova carretera

Can Guardiola, del 1890, és la finca més significativa del futur enderroc que tindrà lloc al poble. Per l’espai que ocupa, actualment, aquesta casa i per la part de dos jardins del carrer de la Pau hi passarà la nova carretera. Serà la que connectarà l’Avinguda Isaac Albéniz amb el Passeig de la Vilesa.

Tal i com ha anunciat el govern durant aquest estiu, està previst que després de la Festa Major comencin les obres a la zona, a finals de setembre. Un cop finalitzades, el doble revolt deixaria de ser un punt d’accés al poble per a vehicles.

Aquesta és una de les obres que ha generat més polèmica durant els darrers anys entre els polítics del poble. Es tracta d’una intervenció que l’oposició ha reclamat durant els plens d’aquest mandat i amb la qual el govern assegura estar-hi treballant des de l’octubre del 2013. La majoria de grups municipals ho consideren, a més, de molta importància per a la mobilitat del poble. De fet, durant el ple del mes de juliol, l’obertura del Passeig de la Vilesa va quedar aprovada per unanimitat.

 

Consulta les últimes notícies sobre l’obertura del Passeig de la Vilesa:

-Signatura del conveni

-CiU vol veure el conveni

-L’Ajuntament anuncia que l’obertura tirarà endavant

-La reacció de l’oposició

-La reacció dels veïns més propers

-La història del doble revolt i l’obertura

-L’acord al ple municipal