Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La fibra òptica arribarà abans de 2020 als 30 municipis del Maresme

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; i el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó, han signat un conveni que permetrà interconnectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura comarcal.

L’acord subscrit entre les dues administracions, presentat el dimecres 19 de setembre, possibilita que la fibra òptica pública de la Generalitat arribi l’any vinent a 28 dels 30 municipis de la comarca, i l’any 2020 a la totalitat del territori. Segons el conseller Puigneró, el Maresme “esdevindrà la primera comarca amb tots els municipis connectats amb fibra òptica per la Generalitat, després del Barcelonès”.

Amb aquest conveni, la Generalitat es farà càrrec de desplegar la xarxa de fibra òptica des de la C-32, on ja estan fetes les canalitzacions, a 7 municipis: Tiana, Cabrera de Mar, Cabrils, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Caldes d’Estrac.

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Maresme disposa d’un conjunt de trams de canalitzacions amb cable de fibra òptica estès entre 19 municipis de la comarca que, a banda de Mataró i Argentona, fins ara no ha estat operatiu i que la Generalitat connectarà: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta.

Aquest conveni es suma a l’acord signat el passat mes de juliol amb la Diputació de Barcelona per fer arribar la fibra a 55 municipis de la demarcació, entre els quals estan inclosos Dosrius i Òrrius.

L’acord entre la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme permetrà interconnectar la infraestructura comarcal amb la xarxa troncal desenvolupada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). La Generalitat, a través del CTTI, es farà càrrec de la titularitat, del manteniment i de l’explotació de la xarxa resultant a la comarca. Extret de la nota de premsa del Consell Comarcal del Maresme.