Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Flama del Canigó ja ha arribat a Tiana

Òmnium Cultural ha organitzat la cerimònia d’arribada de la flama del Canigó a Tiana. En l’acte, també hi ha participat la colla de diables del poble, Trempera Nostramo, i els tabalers. La flama del Canigó viatja des d’aquesta muntanya del Pirineu fins a tots els pobles de parla catalana simbolitzant la llengua comunia que uneix aquestes regions. Des d’Òmnium Cultual, en Lluís Neira ens ha explicat la importància d’aquesta tradició:

 

 

L’acte ha començat a la Catequística, on també s’hi ha reunit un nombrós grup de persones que han acompanyat la flama fins el parc de l’antic camp de futbol. Un cop al pac, els diables han realitzat un breu espectacle i s’ha llegit una carta del President d’Òmnium Cultual, Jordi Cuixart com a manifest. Lluís Neira ens n’ha donat més informació:

 

 

La flama que ha arribat a Tiana primer ha passat pel Parlament de Catalunya, on l’han anada a buscar els representants d’Òmnium de Tiana. Lluís Neira ha explicat com ha estat aquest acte, que s’ha realitzat avui al matí.

 

 

El cap de colla dels diables de Tiana, en Raül Manyas, ens ha explicat en què ha consistit la participació de Trempera Nostramo en l’acte:

 

 

En Raül també ha fet referència a la importància de la col·laboració entre entitats.

 

 

La flama del Canigó ja ha arribat a Tiana i servirà, un any més, per celebrar la revetlla de Sant Joan seguint aquesta tradició iniciada l’any 1955.