Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Catequística acollirà l’arribada de la flama del Canigó

S’acosta la revetlla de Sant Joan i, com cada any, Òmnium organitza la rebuda de la flama del Canigó. A Tiana, la rebuda es farà aquest dissabte 23 a la Catequística. A les sis de la tarda començarà l’acte i es farà una cercavila, acompanyats dels Tabalers i els Diables, fins al Parc de l’Antic Camp de futbol.

Un cop allà, hi haurà una actuació dels Tabalers i els Diables, la lectura del manifest i una traca final a càrrec dels Diables. També hi haurà una mica de coca i cava.

En Lluís Neira, d’Òmnium Tiana, explica que serà més o menys el que s’ha fet cada sempre, amb una petita diferència. Des d’Òmnium, també volen aprofitar per recordar-se dels presos polítics, diu Neira:

 

La flama del Canigó és una tradició que es remunta a l’any 1955. La matinada del 22 al 23 de juny, un grup de voluntaris la distribueixen des del cim d’aquesta muntanya del Pirineu català arreu dels Països Catalans, amb l’objectiu d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. La flama és rebuda pel Parlament de Catalunya, ajuntament, consells comarcals i entitats culturals i esportives d’arreu del territori. En Lluís Neira explica com arribarà a Tiana:

 

Aquest acte donarà inici a la revetlla de Sant Joan, una festa mil·lenària per celebrar la nit més curta de l’any.