El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya afirma no haver trobat cap signatura “que doni constància de l’autoria de les pintures mural a Josep Obiols” a la capella de Can Regàs. L’Ajuntament de Tiana ha rebut aquesta setmana l’informe de la Generalitat que diagnostica: “Podem dir que les pintures de l’absís són molt austeres i simples i que les restes de la paret nord semblen més elaborats però no podem definir cap estil en concret degut a la seva degradació”. Tècnics d’aquest departament han vingut en dues ocasions a treballar a la capella d’aquesta casa. Han rascat les parets i n’han tret mostres de pintura.
La regidora de cultura ha confirmat que ha estat el propi govern qui ha demanat al Centre de Restauració un informe com a “mesura de precaució”. Tot i això, la regidora, Núria Blasco, diu que el resultat era el que s’esperaven.
Blasco creu que per continuar amb la “transparència”, el govern ha volgut demanar aquest informe per posar-lo a disposició de tothom, a través del web municipal. Tot i això, recorda que és una feina que s’hauria d’haver fet l’any 2010, quan l’anterior govern va fer el projecte d’obertura del Passeig de la Vilesa.
La regidora de cultura recorda que la capella de Can Regàs no està catalogada. A més, creu que tampoc ha estat mai un element d’identitat per Tiana.
Aquest informe també confirma l’autoria d’aquest edifici. La capella seria obra de l’arquitecte Lluís Riudor fill.
La polèmica de la capella
La capella de Can Regàs ha estat un altre motiu de polèmica aquests últims mesos. Des de que el govern va anunciar que tirarien endavant les obres d’obertura del Passeig de la Vilesa, el moviment popular de “La Tiana del S.XXI” ha demanat l’aturada dels enderrocs de Can Guardiola i dels patis de les cases del carrer de la Pau. Entre els elements que han demanat conservar i catalogar hi ha aquesta capella. Creuen que hauria de formar part del patrimoni del poble. A través d’un comunicat, havien confirmat que el Centre de Restauració de la Generalitat s’havia adreçat a l’Ajuntament per fer obrir la capella i comprovar “les pintures que Josep Obiols va fer l’any 1941”.
La campanya de firmes de “La Tiana del S.XXI” continua activa i se centra, també, en la demanda de mantenir en peu aquesta capella.
Consulta l’informe del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat: clica aquí