Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Grossa toca a Lliçà d’Amunt

El primer premi de la Grossa de Cap d’Any és el 03.473 i s’ha venut íntegrament a Lliçà d’Amunt, al Vallès Oriental. Ha tocat al supermercat Esclat, al número 142 de la carretera de Caldes. El primer premi de la Grossa està dotat amb 100.000 euros, és a dir, 20.000 euros per cada euro jugat. El segon ha estat pel 77.879, venut a Tarragona i a l’Escala. I el tercer, per al 88.297, distribuït a Cardona i Barcelona.

La Conselleria de Benestar Social i Família rebrà entre 5 i 6 milions d’euros procedents del sorteig organitzat per primer any per la Generalitat. Això suposa més del 20% del total venut, tenint en compte que s’han quedat sense vendre entre el 15 i el 16% de les butlletes. De fet, del primer premi, el 03.473, només s’han venut 30 de les 60 sèries posades a la venda, cosa que reportarà a Benestar uns tres milions d’euros. Tots els beneficis es dedicaran a programes per la infància en risc, com ja s’havia anunciat.

Primer premi, el 03.473:

La caixera afortunada

Una de les afortunades amb el primer premi ha estat Míriam Peñas, una caixera del supermercat Esclat de Lliçà d’Amunt que va decidir quedar-se amb un bitllet que ha resultat ser un premi de 100.000 euros. Fa el torn de la tarda, però quan ha sabut que li ha tocat la Grossa ha anat fins al supermercat per abraçar-se amb les companyes de feina. Emocionada i amb el seu fill Ivan als braços, la Miriam ha explicat que “està molt contenta” i que amb els diners es comprarà un pis.

Segon premi, el 77.879

Benzina…

L’estació de servei situada al carrer Closa del Llop de l’Escala, a l’Alt Empordà, ha repartit 975.000 euros del segon premi de la Grossa de Cap d’Any desprès de vendre 30 butlletes del número 77.879. Tot i l’important afluència de clients, cap dels premiats s’hi ha acostat durant el matí. Segons l’Eva Oliveras, dependenta de l’estació, el premi estarà molt repartit perquè la benzinera està en un important lloc de pas i perquè el seu propietari té tres benzineres més on també s’ha pogut vendre el número. Amb tot, l’Eva, que un cop ha sortit el premi s’ha hagut de multiplicar per atendre els clients i els mitjans de comunicació, s’ha mostrat exultant per haver repartit gairebé un milió d’euros.

…i el regust a cafè

Una botiga-cafeteria situada a mitja Rambla Nova de Tarragona ha repartit 975.000 euros del segon premi de la Grossa de Cap d’Any. L’establiment ‘La Botiga del Cafè’ ha venut 30 butlletes del número 77879. L’alegria s’ha desfermat en aquest cèntric establiment cantoner, molt transitat per vianants. Molta gent, però cap agraciat -o almenys, no ho ha revelat- a la cafeteria, oberta fa 48 anys, propietat de la família Borràs, poc després de saber-se que havia esgarrapat part d’un dels premis de la Grossa. La sort ha tornat a fer acte de presència a Tarragona després que la Rifa de Nadal aboqués 3 milions en una administració casualment no gaire lluny de la cafeteria agraciada aquest darrer dia de l’any.

Tercer premi, 88.297

L’estanc de Cardona

“Amb pessigolles a l’estómac”. Així se sent Diego Tripiana, un dels afortunats de Cardona (Bages), amb vuit bitllets del tercer premi de la Grossa de Cap d’Any i que va repartir entre la família. El 88.297 ha estat el número afavorit i l’estanc número 3 del Barri Nou de la vila en va vendre trenta bitllets. La seva propietària, Sònia Díaz, estava seguint el sorteig per Internet i, encara sense saber que havien venut un dels números afavorits, ha sentit com sonaven “els dos telèfons a la vegada”. Díaz, que es va quedar amb un bitllet, ha viscut la notícia amb molta il·lusió pensant en la gent a qui pot haver tocat i amb gran sorpresa. “No m’ho creia. És que mai m’ha tocat res!”, ha expressat.

Llibres i premis

La llibreria Can Lletres, al carrer València, ha estat l’agraciada pel sorteig de la Grossa de Cap d’Any, ja que l’establiment va vendre la segona emissió de 30 butlletes del número 88297, tercer premi de la rifa valorat en 15.000 euros per butlleta. La propietària, Mercè Vallvé, ha explicat que d’entrada no havien pensat adquirir números de loteria, però que els clients “els van animar”. Poca estona després del sorteig, a la llibreria es respirava força tranquil·litat, començant per la seva propietària, amb l’alegria continguda. El cert és que cap dels 30 agraciats amb la butlleta guanyadora han fet acte de presència a l’establiment, no almenys durant l’hora posterior a conèixer-se la notícia.

[destacat_dreta]Primer premi: 03.473. Segon premi: 77.879. Tercer premi: 88.297[/destacat_dreta]

Altres premis

A banda dels tres grans premis, els que tinguin els números anterior i posterior al 03.473 rebran 10.000 euros, és a dir, 2.000 per cada euro jugat. Els que hagin encertat les dues últimes xifres d’aquest primer premi de la Grossa de Cap d’Any cobraran 5 euros, si són les tres últimes xifres el premi serà de 50 euros i si coincideixen les darreres quatre, 2.500 euros.

El primer sorteig

El primer sorteig de la Grossa de Cap d’Any s’ha fet al Teatre Nacional de Catalunya. S’ha fet servir el bombo de la 6/49 i s’han estrenat les boles que ahir van arribar precintades de França, on hi ha l’empresa que ha fet tots els bombos de la Loto Catalunya.

En total s’han venut 25.000.000 € a 2.500 establiments de tot Catalunya.

A Tiana s’han venut un miler de butlletes amb 30 números diferents. Es va esgotar 5 dies abans del sorteig. Divendres ja no n’hi havia ni a la Papereria Multicolor ni a la Taula de la Paquita.