Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Desplaçar-se des de Tiana en transport públic serà més car

La targeta T-10, utilitzada per molts tianencs per desplaçar-se cap a Badalona o Barcelona en transport públic, puja un 5,1% i a partir de l’1 de gener costarà 10,30 euros mentre que el bitllet senzill s’incrementa un 7,5% i passarà a costar 2,15 euros. Així mateix, també s’apuja un 8,4% la T-50/30 i costarà 42,50 euros. Els preus que es mantenen són els de la T-Mes, T-trimestre i T-Jove. L’increment mitjà de les tarifes de transport públic per a l’àrea de Barcelona és del 3,5%. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat la revisió tarifària dels títols de transport pel 2014.

Viatjar des de Tiana cap a altres poblacions del Maresme també serà més car. I és que el Consell d’Administració de l’ATM ha aprovat també la revisió tarifària dels títols propis de Rodalies. El bitllet senzill costarà 2,15 euros a la zona 1 i fins a 6,15 euros a la zona 6. El bonotren valdrà 8,95 per una zona i 42,85 euros per 6 zones i l’abonament mensual costarà 33,70 euros a una zona i fins a 328,50 euros per 6 zones.

 

Al 2014 també pujarà el preu de la llum

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha avançat que el govern espanyol estudia convocar subhastes elèctriques “mensuals o solapades” per fixar el preu de la llum. Segons Soria, aquesta és una mesura que l’executiu està estudiant d’aplicar un cop expiri la pujada mitjana del 2,3% en la tarifa elèctrica durant el primer trimestre del 2014. “Des de fa temps, l’antiga Comissió Nacional de l’Energia anava suggerint que la subhasta elèctrica trimestral es canviés per un sistema de subhastes successives”, ha assenyalat Soria, que també ha negat que aquest decret llei sobre la llum aprovat pel govern sigui una mesura “intervencionista”.

Igualment, Soria ha recalcat que el preu fixat aquest divendres pel govern espanyol “ha tingut en compte els preus que el mercat ha anat marcant durant els últims sis mesos”. Sobre aquesta pujada mitjana del 2,3% del preu de la llum en aquest primer trimestre del 2014 -que aquest dissabte s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE)-, el ministeri liderat pel canari José Manuel Soria ha assegurat que variarà en funció del tipus d’habitatge (menys en el cas de domicilis unifamiliars i més en segones residències).