Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La jornada electoral arrenca amb normalitat

Els col·legis electorals de Tiana s’han constituït amb normalitat. A les nou del matí han obert les portes els cinc col·legis electorals del poble: la Catequística, a la biblioteca Can Baratau, les escoles Tiziana i Lola Anglada i a l’Escorxador. En el transcurs dels primers quinze minuts, 18 votants han dipositat el seu vot a l’urna. Per molts d’ells les eleccions al Parlament d’enguany “són més importants que mai”.

El cens electoral a Tiana és de 6.487 persones que podran dipositar el seu vot al col·legi que els hi pertoqui fins a les vuit del vespre, que serà el moment d’iniciar l’escrutini. Enguany hi ha una mesa electoral més ja que la Generalitat recomana que no hi hagi més de 900 electors a cadascuna. Per tant, n’hi haurà 12.

 

Inici de la jornada a Catalunya

A Catalunya la jornada electoral també ha començat amb normalitat, 8.181 meses s’han constituït sense cap incident. El cens de tot el territori és de 5.314.736 persones. Enguany, s’espera que la participació sigui més alta ja que 131.033 persones ja han votat per correu, un 56% més que a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012. Els votants decidiran la composició del Parlament amb 135 escons i, per tant, amb 68 escons s’aconsegueix la majoria absoluta. Una majoria necessària per aquells partits independentistes. 40 candidatures es presenten a les eleccions catalanes d’aquest any, eleccions autonòmiques o plebiscitàries segons la lectura que en fa cada partit. Els partits que es presenten aquest 27-S i que ja tenien representació al Parlament són: Junts pel Sí, Partit dels Socialistes de Catalunya, Partit Popular, Unió Democràtica de Catalunya, Catalunya Sí que es Pot , Ciutadans i la CUP.

L’escrutini, que començarà a partir de les vuit del vespre, es podrà seguir a través dels mitjans de comunicació, per la web del Parlament o per l’aplicació de smartphones “eleccions 27-s”.

 

Programa especial a Ràdio Tiana

La Local i Ràdio Tiana us aniran informant de la jornada electoral d’enguany. A partir de les 20:00h podeu seguir en directe una tertúlia, que agruparà representants de totes les ideologies. El programa el conduirà l’Alèxia Guilera. Elisenda Liñan i la Júlia Riera retransmetran els últims moments en directe als col·legis electorals. El programa especial finalitzarà a la 22:00h i les dades definitives es podran consultar a través del web.