Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La licitació del servei de l’escola bressol municipal corregeix els desequilibris salarials de les treballadores

Aquest dimarts 9 d’abril ha tingut lloc una sessió extraordinària i urgent del ple municipal per agilitzar la licitació del servei de l’escola bressol municipal. Aquest mateix punt es va retirar de l’ordre del dia del passat dimarts 2 d’abril després que, aquell matí, l’alcalde i la regidora d’Educació, Eulàlia Serrat, es reunissin amb les educadores de l’escola bressol, les quals fa mesos que reivindiquen una millora en les seves condicions laborals.

L’alcalde, Isaac Salvatierra, ha remarcat “el tresor” que suposa per a Tiana tenir una escola bressol amb un projecte de qualitat. “Un tresor que tenim i que no podem embrutar i que sembli que la qualitat de l’escola no és bona”, ha afegit, assegurant que millorar les condicions de les treballadores també milloraria aquesta qualitat:

 

És per això que, tal com ha detallat la regidora d’Educació, un dels canvis importants que s’ha introduït en aquesta licitació corregeix els desequilibris que hi havia en termes salarials:

 

Serrat també ha agraït a les educadores per les seves reivindicacions i que aquestes “hagin pogut servir per posar en valor la tasca de les educadores de 0-3, que ja és hora que rebin el reconeixement que mereixen”.

L’oposició no ha donat suport a l’aprovació d’aquesta licitació perquè, tal com ha resumit el portaveu dels Socialistes de Tiana, Miquel Santiago, tot i estar d’acord amb el fons (les millores salarials de les educadores), no queden clares quines seran les conseqüències econòmiques:

 

La proposta que s’ha pujat aquest dimarts a ple reflectia uns canvis en les partides i unes rebaixes que han fet dubtar a l’oposició de quina seria l’afectació econòmica i si repercutiria en el funcionament del servei. Així ho han expressat el regidor no adscrit, Albert Sales; i els portaveus d’ERC, PP i Junts per Catalunya Tiana. Els escoltem en aquest ordre:

 

 

 

 

Així doncs, la proposta de licitació s’ha aprovat només amb el vot positiu de Junts per Tiana. El regidor no adscrit, ERC i PP han votat en contra, mentre que PSC i JuntsxCat han abandonat el ple abans de sotmetre-la a votació per la falta de consideració que tenen amb l’oposició:

 

 

En una nota de premsa, ambdós regidors han justificat la seva decisió i han detallat els motius que els han portat a no participar en una votació “de resultat garantit”. Primer, per haver convocat el ple “en una hora inèdita, que perjudica laboralment els regidors de l’oposició que no cobren cap mena de dieta d’assistència”. En segon lloc, perquè l’equip de govern “ha actuat amb improvisació malgrat dir que fa mesos i mesos que preparen els Plecs”, no hi ha hagut un “mínim diàleg amb l’oposició” i no han aportat “informació suficient que demostri la viabilitat de la proposta” ni quin serà “l’impacte econòmic sobre les famílies que porten els fills a l’escola bressol”.

Per acabar, argumenten que haver participat en aquesta votació hauria suposat “blanquejar una manera de fer política molt allunyada de la que seria desitjable, fins i tot si es disposa d’una àmplia majoria absoluta de regidors i regidores.”

Llegeix la nota de premsa completa