Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La UAB atorga el Segell Infoparticipa a l’Ajuntament de Tiana com a reconeixement a la transparència

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha atorgat aquest dimarts 9 d’abril el Segell Infoparticipa a 129 administracions catalanes, entre les quals es troba Tiana, com a “reconeixement a la transparència informativa dels seus webs institucionals.” Aquesta onzena edició correspon a l’any 2023.

L’encarregat de recollir el guardó ha sigut l’alcalde, Isaac Salvatierra, en un acte realitzat al rectorat de la universitat. El batlle ja va anunciar en el ple municipal del mes d’abril l’obtenció d’aquest segell, el qual avalua la transparència a través de 52 indicadors basats en la Llei de transparència del 2013 i que, tal com expliquen des de la sala de premsa de la UAB, responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

En el cas de Tiana, compleix 47 dels 52 indicadors, el que suposa una nota del 90,38%. “Ens falten cinc punts que confio que l’any que ve puguem assolir”, va explicar Salvatierra:

 

L’alcalde va dir que aconseguir aquest reconeixement ha suposat un “trajecte de dos anys” que es va iniciar amb la renovació de la pàgina web del consistori i en els quals s’ha treballat “per millorar la transparència municipal, dotar el consistori d’un sistema d’integritat institucional, crear un portal de dades obertes, millorar els tràmits online de l’Ajuntament i ampliar i millorar els canals de comunicació”:

 

És la primera vegada que l’Ajuntament de Tiana rep el Segell Infoparticipa, perquè per obtenir-lo, en el cas de les localitats entre els 5.001 i els 10.000 habitants, cal una nota de més del 85%. Dels 947 municipis de Catalunya, només 116 ajuntaments l’han aconseguit i 17 han assolit un 100%.