Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Montgatina preocupa

El Delegat territorial del Govern, Fernando Brea, ha demanat tota la informació sobre l’estat en el que es troba l’antiga fàbrica de La Montgatina a l’Ajuntament de Montgat. Després de l’incident del passat dissabte, 28 de desembre, en què Policia Local de Montgat, de Tiana i els Mossos d’Esquadra van haver de desallotjar la fàbrica, el Govern ha intervingut. El recinte estava ocupat des de feia mesos per un grup de persones que hi convivien. La nit de divendres es va celebrar una rave (una festa nocturna amb música electrònica) en la qual hi va assistir un nombre elevat de persones, que no s’ha pogut determinar, fet que va provocar queixes dels veïns del voltant a la Policia Local. Davant la magnitud dels fets hi va intervenir no només policia, també es va actuar des d’alcaldia. A les 9:30h del matí de dissabte es va posar en marxa un operatiu de seguretat per tal d’evitar algun accident ja que es tracta d’un lloc molt insegur a causa de l’estat actual en que es troba el recinte.

Durant tot el matí van actuar conjuntament la Policia Local de Montgat amb la col·laboració de la Policia Local de Tiana, tres dotacions dels Mossos d’Esquadra i dues d’ARRO ( Àrea Regional de Recursos Operatius). Gairebé un centenar de persones van ser desallotjades al llarg del matí de dissabte. Tot seguit, els Serveis Municipals de Montgat van procedir a fer una sèrie de tasques per tal d’evitar possibles accidents; retirar vehicles que romanien dins el recinte, tapiar portes o restringir el pas dels diferents accessos.

Tant l’Alcalde, Francesc X. Garcia, com el Regidor de Seguretat, Tomàs Cabrejas, presents durant tot el dia en el lloc dels fets, van expressar la tolerància zero que hi haurà a partir d’ara des de l’Ajuntament en l’ocupació del recinte ja que es tracta d’un lloc amb una perillositat extrema a causa de la seva degradació. Francesc Garcia expressava la impotència que se sent des de l’Ajuntament davant la lentitud de la justícia a l’hora d’actuar en aquests casos.

Després d’aquesta actuació policial han quedat dos persones a un local de dins del recinte que són els primers que van ocupar la fàbrica però s’han compromès a marxar en breu. Els accessos estaran vigilats per la Policia Local de Montgat. I s’espera que en breu hi hagi una actuació per part dels propietaris.

Actualment, La Montgatina és propietat de 7 entitats bancàries. Hi ha hagut diferents situacions de risc fins ara i han estat denunciades per l’Ajuntament de Montgat. Tot i així, però no s’ha adoptat cap tipus de mesura preventiva per part dels propietaris i tampoc hi ha hagut cap actuació judicial. Ara, el Govern ha intervingut per tal de fer pressió i aconseguir que els jutges actuïn davant la situació de risc que presenten les instal·lacions.