Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La novena edició del Tiana Negra s’adapta a la crisi sanitària amb inscripció prèvia, aforament limitat i emissió en streaming

Tiana Negra ja ha donat a conèixer el programa de la seva novena edició, que tindrà lloc el divendres 22 i dissabte 23 de gener a la Sala Albéniz. El festival de la novel·la negra en català s’ha adaptat al context de la Covid-19 i tindrà inscripció prèvia, aforament limitat i emissió en streaming.

Un context de crisi sanitària que també s’ha interposat a l’hora de programar i decidir les activitats. Ho explica la directora del Tiana Negra, Anna Maria Villalonga:

 

Villalonga explica que l’emissió en streaming permetrà que el festival arribi a més gent:

 

Entre les activitats que es podran veure tant en persona com en streaming es troben les taules rodones habituals, protagonitzades per diferents convidats i temàtiques. Per exemple, la tarda del divendres tindrà lloc una conversa amb dos periodistes de successos que parlaran del “true crime”:

 

Com sempre, la sessió del divendres es tancarà amb el lliurament del VIII Premi Memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana. El festival també tindrà un espai d’homenatge, aquest cop destinat a l’escriptora Patricia Highsmith, però es farà la tarda del dissabte:

 

Igual que a l’edició passada, un dels objectius del festival és implicar més als tianencs i tianenques:

 

És per això que, a part de la lectura dramatitzada d’un relat de Patricia Highsmith per part de socis i sòcies de la Llar de Persones Grans de Tiana, es tornarà a fer el taller de poesia negra a Can Baratau:

 

Durant el festival també es presentaran novetats literàries relacionades amb la novel·la negra. Per exemple, hi haurà una taula dedicada a autors i autores debutants en el gènere:

 

Una de les novetats més destacades d’aquesta novena edició, però, serà el joc de trivial que es farà dissabte sobre, com no podia ser d’altra manera, novel·la negra:

 

El festival acabarà amb una taula de traductors que tradueixen del català a altres llengües i viceversa:

 

Aquest és el segon any de l’Anna Maria Villalonga al capdavant del Tiana Negra, després d’agafar el relleu de Sebastià Bennassar.