Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La pacificació del centre torna al ple municipal

El projecte “Retrobem-nos”, la pacificació dels carrers del centre de Tiana i el recent taller participatiu sobre aquests temes, segueixen sent motiu de debat. Al ple ordinari d’aquest novembre dos dels partits de l’oposició, Convergència-Demòcrates i Junts per Tiana, han tornat a presentar iniciatives relacionades amb aquestes qüestions.

Totes dues formacions han coincidit en demanar a l’equip de govern que faci un retorn, en un acte públic a la ciutadania de Tiana, dels resultats del taller participatiu del passat 17 d’octubre. Com es recordarà, aquell dissabte l’Ajuntament va organitzar un taller de participació ciutadana amb l’objectiu, segons van dir, d’informar la gent de totes les possibilitats de canvi als voltants de la zona de l’obertura de la Doble Corba.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha defensat la jornada de participació del 17 d’octubre. Segons ella, no s’entén per què tanta desconfiança per part de partits de l’oposició:

 

García ha assegurat que sí que es donarà a conèixer el resultat del procés participatiu i que hi van participar 122 persones.

La regidora d’Urbanisme creu que el pla de mobilitat que l’Ajuntament ha encarregat és el millor dels possibles sobre aquest tema:

 

Els precs de Convergència-Demòcrates

Al ple d’aquest dimarts Convergència ha demanat, mitjançant un prec, que l’equip de govern “faci una exposició pública del resultat lreal de l’enquesta” realitzada aquell dia. Ho ha explicat el regidor Joan Cañada:

 

Joan Cañada ha replicat a l regidora d’Urbanisme, que ha parlat d’ingnorància de qui és crític amb el pla exposat. Cañada ha dit que tothom té dret a tenir dubtes sense per això ser un ignorant, ha dit.

Convergència-Demòcrates també ha demanat que les entitats i comerciants del poble que no van poder ser presents al taller participatiu, puguin aportar esmenes i propostes al projecte de mobilitat del centre de Tiana. Per això, ha explicat Cañada, cal que hi hagi almenys una segona consulta, o bé una reunió general oberta a la participació, abans que l’ajuntament exposi públicament el projecte definitiu.

El grup municipal convergent també ha demana al ple, a l’equip de govern, que, en comptes de tirar endavant un informe de mobilitat -que Urbanisme ja ha anunciat que vol fer-, amb un cost de 15.000 euros, actualitzin un altre que ja existeix, que és el Pla de Mobilitat fet per la Diputació de Barcelona el 2010:

 

Les preguntes de Junts

Junts per Tiana, per la seva banda, també ha demanat, aquest cop amb una pregunta al ple adreçada a la regidora d’Urbanisme Núria García, quins van ser els resultats del taller participatiu del 17 d’octubre:

 

Junts per Tiana creu que “si la gent forma part d’un taller participatiu és perquè, després, vol saber els resultats”. Per a Junts, ha dit, el canvi que es vol fer al centre de Tiana és molt gran i cal explicar-lo amb total transparència:

 

Sobre l’estudi de mobilitat nou que vol fer l’Ajuntament, la portaveu de Junts ha dit que “si l’han de tornar a fer serà per alguna raó, per tant, endavant.” Ara bé, Comas demana que el facin “ben fet” i que “el poble en conegui els resultats”.

Arranjament provisional de Can Riera

D’altra banda Núria García ha anunciat que la setmana vinent, amb una subvenció de 69.000 euros de la Diputació, es faran obres de consolidacció de l’estructura de l’edifici i d’arranjament de la teulada de Can Riera.

 

Les obres esmentades, per això, deixaran encara pendents, ha dit García, de l’arranjament de l’interior, que és complexe. Serà la ciutadania, ha dit la regidora, qui proposarà els usos futurs de Can Riera.

Joan Graupera, de Convergència, ha demanat que l’Ajuntament posi unes valles de ferro que protegeixin “realment” els infants que cada dia juguen al voltant de la històrica masia.