Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La llevantada arriba al litoral de Montgat

Aquest dilluns un front fred provinent de l’Atlàntic ha provocat grans pluges i un fort vent al litoral català. El vent ha superat els 90km/h i les onades els 4 metres.

Ràdio Tiana ha parlat amb el regidor de la Policia Local i Seguretat Ciutadana de Montgat, Raül Abad, que ha declarat que el problema de Montgat són les rieres. El barri de Sant Joan és el més afectat durant les pluges torrencials. Així ho explica Abad:

 

Habitualment la resta del poble no es veu malmesa per les pluges, excepte quan es combina la pluja amb el vent. En aquest cas poden caure els arbres o desprendre’s pedres d’alguna rotonda i caure a la carretera.

Tot i això, Abad ha declarat que fins el dia d’avui no han tingut problemes greus.

El regidor ha explicat què cal fer en cas que el temporal empitjori:

 

En el cas que s’activés aquest pla hi intervindria la policia local, la brigada municipal i protecció civil.

El regidor ha afirmat que amb aquesta llevantada és possible que es perdi un tros de platja. Montgat en perd un cada hivern, ja que el poble no disposa de cap màquina de sorra a causa del seu elevat cost.

El Servei Meteorològic ha activat un avís a causa de les fortes precipitacions. Protecció Civil ha aconsellat els ciutadans que extremin la prudència i que retirin els objectes del balcó, ja que el vent els podria fer caure al carrer. La Generalitat també ha posat en alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions

La Guàrdia Urbana del litoral barcelonès s’ha desplaçat a les platges per evitar que es pugui accedir a les esculleres i als espigons. Amb aquesta decisió volen impedir que hi hagin accidents.

Aquest temporal ha provocat afectacions arreu de Catalunya i els Bombers han acumulat més de 280 sortides, principalment per inundacions de baixos, retirar objectes inestables i treure arbres caiguts. La majoria d’aquests serveis s’han concentrat a Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona.