Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La participació a Tiana ha estat del 57%

La participació del 9-N ha Tiana ha estat del 57%. En total han votat sobre el futur polític de Catalunya 3.804 persones. Al poble hi ha 6.904 persones majors de 16 anys empadronades. Tot i això, les votacions d’aquest procés participatiu depenen de l’adreça del DNI de cadascú. Així doncs, podria haver-hi persones que ja no viuen al municipi i que hi votin i, també, persones que visquin a Tiana i que hagin votat a una altra localitat. Segons els organitzadors de la consulta, són un total de 6.629 persones les que tenien dret a votar al municipi.

3.332 tianencs ja havien votat abans de les sis de la tarda. Així, el municipi hauria arribat al 50% de participació. Després d’una estona de tranquil·litat entre les tres i quarts de cinc de la tarda, les cues han tornat. L’Institut s’ha omplert, de nou, de veïns que han volgut votar. Alguns han preferit anar-hi més tard per estalviar-se cues o per esperar a la família. Fins i tot, perquè han fet de voluntaris a altres localitats.

Aquesta votació també ha fet que molts catalans s’animessin a fer-se fotografies dipositant el seu vot a l’urna. A Tiana, alguns veïns han comentat que és important mantenir el record d’una data històrica.