Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La plantada popular canvia el rumb cap a les olors

La plantada popular d’enguany s’ha celebrat aquest diumenge al parc dels pins del carrer Ernest Lluch. Aquesta decisió suposa un canvi de rumb en la plantada popular, ja que fins l’any passat s’havia fet en memòria del gran incendi de 1994. Un parc sense nom en una zona molt allunyada del centre del poble. Per aquesta raó la regidoria de medi ambient ha decidit fer una activitat amb certa història en aquesta zona. Xavier Doñate, regidor de medi ambient ens ho explica.

7

 

DSC_0177
Nens plantant romaní amb l’ajuda de pares i voluntaris

Plantar arbres no ha estat l’única activitat del matí. S’ha pogut passejar amb burro, construir cases niu, fer bosses aromàtiques – que s’han acabat en hora i mitja- , fer ous de guatlla en una cuina solar o assistir a un taller de perfumeria artesana amb les espècies plantades. Aquest últim taller l’ha dut a terme Esperança Casas, ella ens ha explicat que han fet exactament.

 

Passejades en burro
Passejades en burro

Hi havia una persona entre les prop de 300 que han passat pel parc al llarg del matí que té un vincle especial amb la zona. En Frederic va néixer a una de les dues masies que hi havia al que és actualment el barri de les costes. Amb col·laboració amb la regidoria han fet una exposició que compara la zona actualment amb fa 60 anys. Ell ens ha explicat per què les masies van desaparèixer i com s’ha fet l’exposició de fotografies.

 

El capgros de nas gegant amb els tabalers
El capgros de nas gegant amb els tabalers

 

Al final de la jornada els organitzadors han acabat molt contents amb la rebuda. Xavier Doñate parla en el seu nom.