Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Plataforma de Suport a les Víctimes del Petit Supermercat de Tiana posa fi a la mediació amb el propietari de l’establiment

El passat 11 de novembre, la Plataforma de Suport a les Víctimes del Petit Supermercat de Tiana va convocar una concentració a la Plaça de la Vila per demanar el tancament de l’establiment on presumptament s’havia comès un abús sexual a una noia del poble per part d’un treballador i recolzar a la víctima.

En aquella concentració es va iniciar una campanya de recollida de firmes, per demanar el suport a la família de la víctima i per tancar el Petit Supermercat, que es va interrompre una setmana més tard, el 19 de novembre.

L’objectiu era iniciar un procés de mediació amb el responsable del negoci per arribar a una entesa sobre un seguit d’aspectes relacionats amb els fets succeïts al supermercat. La Clara Maristany, portaveu de la Plataforma de Suport a les Víctimes del Petit Supermercat, enumera quines eren les seves demandes:

 

Després d’un mes i mig d’intentar tirar endavant aquesta mediació i el poc interès del propietari, la Plataforma ha informat en un nou comunicat que la donen per tancada, argumentant que “entenem que es tracta d’una persona que no només no ha col·laborat des del primer moment, sinó que segueix amb la mateixa actitud”. La Clara Maristany diu que es senten decebudes per aquest resultat:

 

També lamenten que la mediació no s’hagi pogut dur a terme:

 

Els encarregats d’encapçalar aquesta mediació han sigut en Khan Asad i en Umair Dar, dos homes pertanyents a la comunitat pakistanesa, la mateixa que la del presumpte agressor.

Des de que va saltar la noticia, la Plataforma ha intentat deixar sempre clar que no hi ha motius xenòfobs darrera d’aquesta mobilització, tot i que el presumpte agressor “va fer servir la seva nacionalitat d’escut i instrument per exculpar-se”.

En el comunicat asseguren que “en violència, sigui la que sigui, en aquest cas de gènere, no hi ha cabuda per la discriminació positiva. Un agressor, o possible agressor, ho és, sigui quina sigui la seva nacionalitat o orígens”.

Així doncs, després d’aquest intent fallit, la Plataforma de Suport a les Víctimes del Petit Supermercat demana a l’Ajuntament que segueixi portant un control molt proper d’aquest establiment, ja que la manca de col·laboració per part del seu titular “no en diu res de positiu”.