Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La poesia negra s’estrena al Tiana Negra amb tallers d’escriptura

Aquest dissabte 11 de gener, d’onze del matí a una del migdia, s’ha dut a terme un taller de poesia negra a la Biblioteca Can Baratau en motiu del festival Tiana Negra, que donarà el tret de sortida divendres vinent. És el primer any de totes les 7 darreres edicions que s’inclou la poesia i es realitza aquesta activitat com a prèvia del festival.

En Martí Noy, poeta de Badalona, ha dirigit el taller per adults on es pretenia donar les primeres nocions del què és la poesia negra i començar a escriure les primeres poesies. Explica que també el que vol és donar unes pinzellades de com escriure poesia com a concepte general, però enfocant-ho al gènere negre. D’altra banda, en Martí ens explica per què és atractiva la poesia negra:

 

Pel que fa a la inclusió de la poesia al Tiana Negra, en Martí valora positivament aquest fet ja que suposa una innovació i en el seu cas li suposa una alegria i li fa il·lusió tenir la possibilitat de fer el taller:

 

Una de les activitats que els ha preparat en el transcurs del taller per ajudar-los a estimular les idees ha estat enganxar fulls en blanc a la paret que només es podien llegir amb una llanterna i amb el llum apagat. En ells hi havia escrits uns titulars impactants de successos, com per exemple que una persona va esquarterar a una altra i la va guardar en “tapers” per menjar-se-la.

A partir d’aquests successos, els ha donat 20 minuts per escriure el primer text per després posar-los en comú entre els participants i en Martí per comentar-los tots junts.