Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La policia local i l’AAVV Les Costes intervenen en el torn de preguntes del ple

El ple d’aquest dijous ha tractat per partida doble el tema de la seguretat. En primer lloc, mitjançant una interpel·lació de Junts per Tiana, i en segon lloc, durant el torn de preguntes del públic, on han intervingut el cap de la policia local i diversos veïns de la zona de les Costes.

El cap de la policia local en funcions, Paco Morilla, va llegir un escrit en nom de tot el cos per desmentir les informacions que alguns veïns havien donat als mitjans de comunicació i per reivindicar que els partits polítics no utilitzin un tema tant delicat com la seguretat amb fins personals:

 

A continuació, la presidenta de l’AAVV Les Costes, Ester Puget, també va llegir un escrit on tractava diversos temes. Primerament, va criticar les acusacions que deien que la seva associació estava polititzada. Va recalcar que la prioritat de l’AAVV Les Costes sempre havia sigut, i era, la reivindicació de la millora en seguretat per tot Tiana i, en especial, al seu barri; i va remarcar que no estaven utilitzats ni polititzats per cap grup de l’oposició.

També va dir que els sabia greu que semblés que els veïns volien retreure quelcom a la Policia Local, quan sempre han estat agraïts amb ells. La seva intervenció íntegra és aquesta:

 

També va aprofitar el seu torn de paraula per llegir dos exemples de robatoris reals que han succeït aquest estiu a Tiana:

 

Seguidament, es va dirigir directament al cap de policia per tornar a recalcar que sempre han agraït la feina del cos policial, però que a la reunió que van tenir el 16 d’agost van parlar de la situació de les patrulles i que va ser després quan es van incrementar, i no abans:

 

El tema del nombre de patrulles va ser un dels punts que més discrepància va tenir entre l’alcaldessa i la policia, i els veïns i veïnes. Mentre els primers defensaven que hi havia més policia ja des de l’1 d’agost, els segons deien que no va ser fins després del 16:

 

Després de la intervenció de la presidenta de l’AAVV Les Costes, l’alcaldessa va voler aclarir alguns punts. Primer, que altres zones de Tiana, com el carrer Verge de la Mercè, tenien una situació igual o més complicada que la seva, en relació als robatoris. Segon, que hi ha hagut un increments constants a la partida dels pressupostos municipals destinada a seguretat:

 

Esther Pujol també va voler aclarir el comentari que els veïns havien donat als mitjans sobre que “la policia s’anava de vacances i només quedava una patrulla per a tot el poble”:

 

Per acabar, va demanar que tots anessin a una per poder fer pressió i aconseguir més suport dels Mossos. També va demanar respecte i abstenir-se d’acusacions com l’exemple anterior:

 

A continuació, va ser el torn de paraula de dos veïns de Tiana que havien sigut víctimes de robatori, un d’ells aquest mateix agost i l’altra al gener d’aquest any. El primer va insistir en el fet que ell només portava 4 mesos vivint al municipi i que no coneixia ningun partit polític del consistori, reivindicant que la seva demanda no era política sinó simplement d’interès general:

 

La segona va dir que marxava d’aquell ple sense saber què fer per millor la seguretat ni com els veïns podien fer per ajudar:

 

L’alcaldessa va respondre a la seva intervenció, proposant diverses iniciatives:

 

Cap al final del ple, la Carme Ferran, de l’AAVV Les Costes, va fer la última intervenció del públic. Va dir que, segons les dades que tenien, a l’alçada d’agost d’aquest any ja havien sumat la mateixa xifra de robatoris que en tot el 2017.

L’alcaldessa va dir que el major problema que hi havia actualment a Tiana era gestionar la sensació d’inseguretat, perquè aquest poble, juntament amb Cabrils, són els dos municipis del Baix Maresme amb menys robatoris:

 

El ple va acabar amb una Junta de Seguretat Local a la vista, cap a l’octubre, i una reunió entre alcaldes, caps de policia i el conseller d’Interior pendent per tractar el tema de la seguretat.