Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La prestigiosa “Ironman” arriba al Maresme

Fa dies que grups de ciclistes entrenen per la carretera Nacional del Maresme. Molts d’ells es preparen per una de les proves esportives més dures que se celebra a Catalunya i a Espanya. La triatló de mitjana distància de Barcelona i el Maresme és aquest diumenge a Calella.

El que fins ara era el “Half Challenge Barcelona-Maresme”, ara és “Ironman Barcelona”. La marca més prestigiosa del món, en aquest tipus de competicions, ha decidit provar aquest país per primera vegada i ha vingut a la comarca. Això ha estat després de fer-se amb els drets de “Triatlon Spain SL”. De fet, al mes d’octubre també ho farà, per organitzar la que, fins al moment, era la “Challenge” sencera: el campionat espanyol de llarga distància.

 

Representació tianenca al primer Ironman del Maresme

PAU BLASCO I SERGIO DAVILA
PAU BLASCO I SERGIO DAVILA

En les últimes edicions de “Half Challenge” i “Challenge” hi hem vist participar un tianenc: el “Trigordito”. Aquest any, però, no s’hi ha pogut apuntar. Ell és Sergi Davila, un veí del poble que s’ha fet conegut a través de les xarxes socials gràcies al seu lema: “Si el trigordito pot, tu pots”. Va començar amb la bicicleta i va passar-se a les triatlons. Precisament, una de les proves de les quals n’està més orgullós és aquesta.

El que sí que participarà a la primera “Ironman Barcelona” és el tianenc Pau Blasco. Aquest jove atleta s’ha engrescat per segona vegada a tornar a proposar-se  la mitjana distància. Una preparació molt important més a nivell mental que gairebé física, com ell mateix explica.

 

En aquesta edició no hi participarà el Sergi Davila. El seu company i amic, Pau Blasco, però creu que se’l trobarà a faltar a la disputa de la prova.

 

La prova

Com sempre, aquesta triatló començarà per aigua: els triatletes hauran de nadar 1,9 km. Després de treure’s el neoprè, s’hauran de vestir de ciclistes per fer 90 km. L’última part d’aquesta prova és corrent: 21 km.

 

Afectacions de trànsit

Aquest tipus de competicions esportives sempre comporten algunes afectacions de trànsit. Tot i que Calella estarà plena de triatletes al llarg del cap de setmana, la resta de poblacions del Maresme només ho notaran el diumenge. Aquesta vegada, com que part de la prova ciclista es fa per muntanya, la carretera es tallarà només en el tram entre Calella i Sant Pol de Mar. Serà a partir de les 7 del matí i fins a primera hora de la tarda.

 

Recupera avui el reportatge sobre els “runners” de Tiana: clica aquí