Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La reclamació d’un pla contra aquesta malaltia marca el Dia Mundial de la Sida

Aquest dimarts 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Per això, les entitats que lluiten, a Catalunya i a l’Estat espanyol però també internacionalment, contra la propagació d’aquesta malaltia demanen a les Administracions més accions de prevenció i d’informació.

Actes commemoratius a Badalona

A Badalona hi ha previst per aquest dimarts diversos actes commemoratius del Dia. A la plaça de la Vila hi haurà un estand informatiu on, durant tot el matí i tota la tarda, la ciutadania es podrà fer de franc la prova del VIH. També s’hi repartirà material preventiu.

Serà al vespre quan, també a la plaça de la Vila, es faran els actes centrals del Dia Mundial de Lluita contra la Sida: a les 19h., formació d’un llaç vermell amb espelmes, a les 19.30h, actuació de la soprano Gisela Parodi i del guitarrista Màrius Alfambra i a les 20h. lectura del Manifest.

Cal destacar que per primera vegada la façana de l’Ajuntament de Badalona s’il·luminarà de color rosa i s’hi exhibirà un gran llaç de color vermell.

Què es commemora, l’1 de desembre?

Amb la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida es vol donar visibilitat al treball que s’està fent per donar resposta a aquesta malaltia, així com eradicar l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb el VIH/Sida.

La campanya #LlaçosPerLaSida que es fa tot aquest 1 de desembre
La campanya #LlaçosPerLaSida que es fa tot aquest 1 de desembre

Igualment, és vol recordar la responsabilitat d’impulsar politiques autonòmiques i estatals per promoure els canvis socials, legals i administratius que contribueixin a millorar les condicions de vida de les persones amb VIH/Sida i a prevenir de forma adequada la seva transmissió a la societat. En aquest sentit, les entitats que organitzen aquests actes indiquen que les retallades econòmiques han dificultat la posada en marxa d’estratègies de prevenció i l’accés als recursos de salut pública.

Totes les entitats coincideixen a reclamar a l’Administració un Pla d’Acció de lluita contra la Sida, per prevenir i evitar els dos contagis diaris que es produeixen a Catalunya. El pla està pendent des de fa 3 anys, i la Generalitat acusa la manca de consens de les entitats com a motiu principal del retard. S’ha fixat aquest mes per constituir el grup de treball per debatre’l amb la profilaxi preexposició com un dels grans temes.