Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mocions a favor del dret a vot dels discapacitats i contra la violència masclista

El ple municipal ha aprovat dues mocions relacionades amb drets de col.lectius vulnerables: el dret a votar de les persones amb discapacitat intel.lectual i el manifest contra la violència envers les dones. La totalitat dels grups municipals han votat a favor de totes dues mocions excepte el PP, que s’ha abstingut en la moció sobre les persones amb discapacitat.

La primera moció l’ha presentat l’equip de govern, donada la proximitat de les eleccions generals del 20-D. També, tal com explica la portaveu del grup municipal del PSC, Núria Blasco, “perquè sembla que ningú es posa  a fer els deures en aquest tema”:

 

La moció pretén que es revisi cada cas de discapacitat, i es revoqui el de persones que sí que tenen plena capacitat de decidir el seu vot. Núria Blasco afegeix que “el dret a votar és molt més que posar una papereta en una urna”.

D’altra banda, la portaveu socialista critica que ni el Govern central ni els partits “no han fet res per flexibilitzar i adaptar el redactat de la llei”:

 

I és que segons la Federació Catalana de Discapacitats Intel.lectuals, hi ha més de 14.000 persones que viuen a Catalunya que queden fora dels comicis electorals perquè han estat incapacitades judicialment. I és que a l’Estat espanyol, la llei electoral lliga, automàticament,  aquesta incapacitació judicial a la pèrdua del dret al sufragi.

La segona moció, aprovant el manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, ha estat aprovada per unanimitat dels 6 grups municipals.