Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La regidora d’Urbanisme afirma que es continuarà endavant amb el projecte dels Vessants 2

Continuaran endavant amb el projecte. La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, es reafirma en la voluntat de construir els habitatges assequibles dels Vessants 2, així com en la decisió que l’entrada als aparcaments es faci pel Camí de Can Besora. Després de la reunió que va tenir el dilluns amb el veïnat d’aquesta zona del poble, la seva posició no canvia. Per a l’equip de govern, afirma, la construcció d’habitatges socials és una política prioritària i no es faran enrere:

 

La regidora d’Urbanisme diu que des de l’equip de govern entenen la preocupació dels veïns i veïnes de la zona de Can Besora respecte a la mobilitat. És per això que a la reunió es van intentar explicar solucions a aquestes angoixes, com per exemple obrir una circumval·lació al final del Camí de Can Besora fins a la part nord dels Vessants 2 o fer que els carrers de la Riera de Tiana i Camí de Can Besora passin a ser de sentit únic:

 

Tot i així, el veïnat no ha quedat satisfet amb aquestes noves propostes i volen que el projecte es replantegi i torni a la idea original, on l’accés als aparcaments d’aquests 80 habitatges es feia per un carrer a urbanitzar, a la cota superior dels Vessants 2. La Núria Garcia, en canvi, diu que no han volgut escoltar cap argument que impliqui millores en la situació actual:

 

La regidora d’Urbanisme recorda que ells governen per l’interès general de tot el poble, i no per interessos particulars.

El context de la situació

Aquesta reunió neix després de la inquietud que els veïns i veïnes han manifestat durant aquests últims dies respecte al futur del trànsit en aquesta zona de Tiana, arran del canvi d’accés als nous pisos d’habitatge social que es volen construir a la zona.

Durant la reunió informativa del dimecres a la Sala Albéniz, on es va presentar el projecte al públic, els veïns i veïnes van poder comprovar com, a diferència del projecte inicial, que contemplava que l’accés als aparcaments d’aquests 80 habitatges es fes per un carrer a urbanitzar, a la cota superior dels Vessants 2, s’havia canviat i ara preveia que l’accés es fes pel Camí de Can Besora, estret i de dues direccions.

Això no només afectava al veïnat del Camí de Can Besora, sinó als carrers d’accés i sortida d’aquest. Ara mateix, només es pot accedir pel carrer Santa Maria i, per sortir, s’ha de fer pel carrer de La Pau o bé pel final del mateix Can Besora. Tots dos desemboquen a la Riera de Tiana. Per tant, el veïnat dels carrers Santa Maria, La Pau i de la Riera de Tiana temien que es col·lapsessin de vehicles.