Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La reobertura restringida i terapèutica de la Llar de Persones Grans

Gairebé un any després del seu tancament a causa de l’esclat de la pandèmia, la Llar de Persones Grans de Tiana ha tornat a obrir les portes aquest dilluns 1 de març. Això sí, amb restriccions.

Tal com explica el seu president, Frederic Corominas, han implementat el protocol necessari per evitar contagis i fer de la Llar un espai lliure de Covid:

 

De moment només obriran l’espai de cafeteria de dilluns a divendres de deu del matí a una del migdia i faran activitats que no comportin el contacte personal:

 

El centre compta amb un circuit únic d’entrada i un altre de sortida: s’accedeix per Anselm Clavé i es surt per Antoni Ibars. Abans d’entrar hi ha una estora per netejar-se les sabates i, un cop dins, es passa pel difusor de gel hidroalcohòlic i un termòmetre digital per prendre la temperatura.

Cada taula està marcada per indicar les zones on es pot seure, mantenint la distància de seguretat. La barra de la cafeteria està protegida per mampares i tots els utensilis que es facin servir són biodegradables d’un sol ús. Allà mateix hi ha els cubells per llençar-los i la línia que marca la distància necessària per demanar.

A més, l’espai està en constant ventilació i totes les persones que entren han de passar pel registre d’assistència.

Corominas explica que un dels motius que els ha portat a tornar a obrir, encara que sigui parcialment, és la necessitat dels socis i sòcies de tornar a compartir una estona d’oci, especialment les persones grans que viuen soles:

 

Aquest dilluns, doncs, ja han rebut als primers socis i sòcies que s’han apropat fins a la Llar:

 

El col·lectiu de la gent gran ha sigut i és el més vulnerable davant d’aquesta malaltia. És per això que, entre les primeres mesures que es van tenir en compte amb l’arribada de la pandèmia, va ser la suspensió de totes les activitats d’aquest col·lectiu, així com el tancament de la Llar. Coromines explica què és el que han pogut fer durant tot aquest temps de suspensió d’activitats:

 

Des de la Llar esperen que, a mesura que els socis i sòcies vagin rebent la vacuna, es puguin ampliar els espais i les activitats: