Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Tiana del Segle XXI vol protegir les cases del centre

Un cop finalitzades les obres d’enderroc de l’obertura del passeig de la Vilesa, arriba l’urbanització de la zona. En aquest espai s’hi farà un nou tram de carretera, que connecti l’avinguda Isaac Albéniz amb el passeig. En aquest punt dels treballs, la plataforma de La Tiana del Segle XXI ha tornat a parlar. Aquesta vegada demanen a l’Ajuntament revisar i ampliar el catàleg de patrimoni del poble. Diuen que aquesta és la seva “proposta de màxims”, per evitar situacions com les dels enderrocs de Can Guardiola o la capella de Can Regàs. Els seus membres van lluitar per impedir-los. Explica aquesta petició l’arquitecta Maria Barcina, una altra representant del grup.

 

IMG_0305

L’ampliació del catàleg, segons La Tiana del Segle XXI, passaria per protegir diversos elements del centre, ja siguin cases, murs o fonts. Parlen d’aquesta zona del poble perquè consideren que és on es troben els “elements amb caràcter” i “història”.

 

Representants de la ciutadania al projecte d’urbanització

Aquesta és una de les propostes que la plataforma ha fet durant la reunió que han mantingut aquesta setmana a l’Ajuntament, sobre el projecte d’urbanització del doble revolt. En aquesta trobada també han demanat que es “recuperi” el “verd” a la zona del voltant de Can Guardiola. Creuen que amb un enjardinament amb vegetació autòctona i alta es pot fer un entorn “més amable”. Així doncs, la idea de col·locar-hi el tramvia, que arriba de part dels voluntaris que el restauren, no els acaba de convèncer.

Des de La Tiana del Segle XXI expliquen estar “satisfets” que se’ls hagi convidat a participar en aquestes reunions. Veuen amb bons ulls que s’escolti la seva opinió i, també, la de representants d’altres col·lectius. En aquesta trobada, per exemple, hi va assistir el president de la Llar de persones grans.

 

Tot i això, critiquen que no hi haguessin representants de l’oposició o que l’Ajuntament ja ho tindria “tot decidit”. Segons la plataforma, la intervenció de la ciutadania és “molt limitada”. Els hagués agradat poder opinar, per exemple, en els projectes que afecten els carrers del doble revolt, com l’Anselm Clavé. És per això que insisteixen en demanar més informació sobre el projecte de pacificació del centre, el Retrobem-nos.