Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La trajectòria negra de l’escriptor Emili Bayo

La trajectòria de l’escriptor i professor lleidatà Emili Bayo és una de les tres que el festival Tiana Negra es proposa descobrir el proper dissabte 19 de gener a dos quarts de vuit de la tarda, juntament amb la dels escriptors Francesc Planas i Jordi de Manuel.

Amb més de mitja dotzena de llibres escrits, l’any 2015 Bayo va apostar per primer cop pel gènere negre amb “Puta pasta”. Amb ella va guanyar el Premi Crims de Tinta de RBA, una fita que va animar-lo a continuar escrivint novel·la negra:

 

“Puta pasta” és la història de Marc Tramós, un negre literari en hores baixes que accepta la proposta d’una amiga de la infància que li ofereix robar una bossa de 12 milions d’euros a un diputat, del qual ella n’és la secretària. Bayo diu que va escriure la novel·la amb la voluntat de recrear els estereotipis del gènere negre:

 

Emili Bayo creu que la novel·la negra enganxa tant al lector com al propi escriptor que s’anima a escriure-la:

 

És per això que després de “Puta pasta” va seguir amb el gènere negre amb “Tan tuyo como tu muerte”, la seva primera novel·la escrita en castellà:

 

L’escriptor lleidatà explica que feia temps que volia escriure un llibre en castellà i amb “Tan tuyo como tu muerte” va trobar el moment oportú:

 

La seva última novel·la publicada és “Més que ràbia”, una novel·la coral ambientada en el context de les eleccions catalanes del 2015, que donarien la victòria a Junts pel Sí:

 

Una realitat, la del procés, que no podia deixar de banda si volia contextualitzar la història en l’actualitat:

 

La seva relació amb la novel·la no acabarà aquí. Actualment, ja està escrivint la segona part de “Tan tuyo como tu muerte”.