Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una d’espies

Entre els assistents al festival Tiana Negra potser hi haurà algun espia. O no. El que és segur és que els escriptors Sebastià Bennasar i Albert Villaró faran una xerrada improvisada al voltant del tema dels espies, juntament amb l’acompanyament sonor de bandabòlit.

Una temàtica que sempre ha fascinat a Villaró, que té dos llibres on el protagonista, mossèn Farràs, encapçala un grup d’espies:

 

L’Albert Villaró comparteix la seva vida com a escriptor amb la seva vida com a historiador. Villaró reflexiona sobre la relació entre el gènere negre i la història:

 

Precisament mossèn Farràs és el protagonista de la novel·la  “Els ambaixadors”, premiat amb el Premi Josep Pla; i “El sindicat de l’oblit”, una ficció que juga amb la història barrejant fets històrics i plantejant-se una Catalunya diferent:

 

La sèrie de mossèn Farràs, que tindrà un tercer llibre, no és la única de l’escriptor nascut a la Seu d’Urgell i resident a Andorra. També en té un altre, amb l’oficial de la policia andorrana Andreu Boix com a protagonista.

A dia d’avui hi ha tres llibres publicats, amb expectatives d’un quart: “Blau de Prússia”, que es va emportar el Premi Carlemany del 2006; “L’escala del dolor” i “La Bíblia andorrana”, premiat amb el Prudenci Bertrana del 2015.

Tant mossèn Farràs com Andreu Boix són dos personatges que han tingut molt bona acceptació entre els lectors:

 

Ambdues sèries les va intercalant amb altres novel·les, per no escriure-les seguides i no cremar-les:

 

Bona part de la seva obra novel·lística es podria emmarcar dins del gènere negre. Villaró explica què és el que li agrada d’aquest gènere:

 

La xerrada es farà dissabte 19 de gener a les sis de la tarda.