Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La vint-i-quatrena edició del Tiana Antica portarà fins a Tiana un violí barroc original de 1760 i una guitarra feta a París l’any 1830

Dos caps de setmana, dos escenaris, dos instruments originals i quatre propostes. La vint-i-quatrena edició del Tiana Antica es farà els dies 20, 21, 27 i 28 d’abril, els dissabtes a la Sala Albéniz i els diumenges a Can Riera, i portarà fins a Tiana els sons d’un violí barroc original de 1760 obra del lutier suís Darragh i un altre instrument que ha sobreviscut al pas del temps, una guitarra feta a París l’any 1830 pel lutier Luis Olry. “Penso que ens ha sortit un programa força atractiu per la gent que li agradi la música antiga”, assegura en Llorenç Blasi.

El festival començarà i acabarà amb el Renaixement, passarà pel Classicisme i fins i tot farà una recorregut que arribarà fins als nostres temps. Tots els concerts són inclusius i compten amb una descoberta tàctil dels instruments adaptada a persones cegues.

DISSABTE 20 “IN THOSE FAIR EYES”

AMARANTE oferirà el dissabte 20 a partir de dos quarts de vuit del vespre a la Sala Albéniz un repertori del segle XVI i XVII que altera L’Air de Cour francès i els ayres anglesos.

DIUMENGE 21 “PAPA HAYDN”

Concert al voltant de Franz Joseph Haydn, un dels més clars exponents del Classicisme vienès juntament amb Mozart i Beethoven. Can Riera viurà el diumenge 21 a partir de dos quarts de vuit del vespre una connexió entre l’actualitat i el compositor gràcies al violí barroc original de 1760, que traslladarà als espectadors al que podria haver estat una vetllada qualsevol en un dels salons privats del Classicisme.

DISSABTE 27 XERRADA+CONCERT “LA GUITARRA. La seva història al llarg dels segles”

El mestre José Luis Pastor ens guiarà per un recorregut inèdit de la història d’aquest instrument universal. Els curiosos i els amants de la guitarra i la corda polsada històrica, tindran una oportunitat única de veure i escoltar a través de dotze instruments tota l’evolució d’aquest instrument, des de l’edat mitjana fins als nostres dies. La xerrada començarà a les sis, amb entrada gratuïta, i el concert a dos quarts de vuit del vespre, a un preu de 15 euros.

Els instruments que es podran escoltar a la Sala Albéniz són la viola de plectre i de roda, cítola, guitarra medieval, guitarra renaixentista de quatre ordres, viola de mà de sis ordres, guitarra barroca de 5 ordres, guitarra romàntica (original, Luis Olry. París 1830), guitarra clàssica, flamenca, acústica i elèctrica.

DIUMENGE 28 “EL SENTIR DE MI SENTIDO”

QVINTA ESSENÇIA mostrarà el diumenge 28 a partir de dos quarts de vuit del vespre a Can Riera la íntima unió entre poesia i música durant el Segle d’Or espanyol, amb especial atenció als textos de temàtica amorosa. Es podrà escoltar una selecció dels poetes més representatius de l’època, com ara Garcilaso de la Vega, Lope de Vega, Jorge de Montemayor, Juan Boscán, Baltasar del Alcázar, Luis de Vivero, Jorge Manrique i Gil Vicente.