Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’ACAR denuncia al ple municipal la situació actual dels treballadors i usuaris de la Residència

El president de l’Associació Catalana d’Afectats per les Residències (ACAR), Joan Hernández, ha intervingut, de nou, en el torn de precs i preguntes de la ciutadania del ple municipal celebrat aquest dimarts 5 d’octubre.

Hernández va aprofitar els deu minuts reservats per a la seva intervenció per continuar denunciant la situació actual dels treballadors i usuaris de la Residència i centre de dia Sant Cebrià. Aquest cop, a través d’un informe elaborat per una companya de l’ACAR, infermera universitària jubilada i llicenciada en Dret, que recollia els testimonis rebuts per part de residents, familiars i treballadors del centre.

A l’informe es denunciava la deficient direcció i gestió de la residència, es posaven exemples concrets per demostrar que els usuaris no gaudeixen d’una atenció òptima i es destacaven les contractacions precàries del personal:

 

El president de l’ACAR va dir que el perill imminent que portaven denunciant des del passat juliol continuava vigent i que després de tres mesos no havien vist una millora d’atenció als residents, sinó un deteriorament:

 

És per això que va acabar la seva intervenció alertant que portarien aquestes denúncies a altres estaments:

 

La regidora de Junts per Tiana, Núria Amado, es va sorprendre del fet que ningú de l’equip de govern respongués a Hernández després de la seva intervenció:

 

La Residència i centre de dia Sant Cebrià també va aparèixer en altres moments del ple. Un d’ells a través d’una moció d’urgència presentada pel grup municipal socialista a favor de l’equitat, inclusió digital i accés a Internet dels usuaris i usuàries de la Llar de Persones Grans i la Residència.

Tot i que la moció va rebre el suport de Junts per Catalunya Tiana i Junts per Tiana, ambdós grups van avisar que hi havia temes més urgents relacionats amb la residència. Així ho va expressar la nova regidora de JuntsxCat, Montserrat Torres, que ha pres possessió del càrrec aquest mateix dimarts:

 

El portaveu de l’agrupació d’electors, Isaac Salvatierra, va dir que “per sobre dels drets digitals” hi havia els “drets humans”:

 

Per últim, es van retre comptes de dos decrets on s’explicava que BROFAR CONCESIONES Y SERVICIOS S.L., l’empresa que tenia la concessió de la Residència i centre de dia, havia interposat dos recursos contenciosos administratius.

Per una banda, un contra l’acord del ple del 4 de maig que prorrogava el segrest de la concessió i, per l’altra, un contra el decret d’Alcaldia on s’atorgava a la regidora Marta Guàrdia d’una delegació especial en relació amb la direcció i gestió del centre, en concret en el que es referia a la intervenció temporal de la concessió.