Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament celebra aquest dissabte el centenari de la primera hissada de la senyera

El 31 d’agost del 1919 la Casa de la Vila de Tiana va enlairar per primer cop la senyera a l’edifici municipal. Aquest dissabte, a les set de la tarda, es celebrarà el centenari d’aquesta fita rememorant el que va succeir ara farà cent anys.

Tal com explica en Josep Maria Toffoli, un any abans, el 20 d’agost del 1918, el ple de Tiana va aprovar una proposta d’acord en la que s’emplaçava a col·locar la senyera a la façana de l’Ajuntament durant els dies de gran gala i festes extraordinàries. Un gest que ja es feia amb la bandera espanyola.

No va ser fins un any després, però, que es va hissar la senyera per primera vegada. L’alcalde de Tiana, aleshores en Joan Garí, va decidir fer-ho després que diversos veïns i polítics del poble tinguessin la iniciativa de regalar una senyera al consistori.

La hissada es va fer aquell 31 d’agost acompanyada de l’Orfeó Tianenc, constituït aquell mateix any, dues orquestres, una ballada de sardanes i una salva de morterets. Aquest dissabte vinent l’acte també comptarà amb l’actuació del Coro de Tiana i una ballada de sardanes.

Un entreteniment musical que anirà precedit pels Parlaments institucionals i acabarà amb una copa de cava i dolços per a tothom.