Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament torna a hissar la senyera cent anys després de la primera vegada

Tiana ha tornat a enlairar la senyera al balcó del consistori cent anys després de la primera vegada. L’homenatge, que va tenir lloc dissabte a la tarda, va comptar amb la participació de diverses entitats tianenques per reproduir la celebració feta el 1919. Després de la benvinguda de l’alcaldessa, l’historiador Josep Maria Toffoli va llegir una crònica sobre el context de la primera vegada que es va hissar la senyera a Tiana.

 

Més tard, ens va explicar que se’n va assabentar per casualitat mentre revisava arxius i que va haver d’investigar els motius d’aquella celebració.

 

Albert Sales, del PSC, també va intervenir amb una poesia dedicada a la senyera, definint-la com “la bandera de totes i tots els catalans”.

El Coro de Tiana va marcar l’inici dels espectacles musicals amb Més lluny, de Lluis Llach. Després va interpretar El cant del poble i El cant de la senyera, mentre s’enlairava la bandera pel balcó de l’Ajuntament.

A continuació, i tal com es va fer cent anys enrere, diversos tianencs i tianenques van començar a ballar sardanes, aquesta vegada seguint el ritme de la Cobla Punt Cat.

Al final de l’acte, es van repartir porcions de coca i cava a tothom, imitant el moment en què es va cloure així la celebració l’any 1919. Tota una celebració d’un dia històric gairebé calcat, segons Toffoli.

Una notícia elaborada per Helena Oset.