Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament de Mataró vol declarar persones non grates els exdirigents de Caixa Laietana

L’Ajuntament de Mataró debatrà en el pròxim ple municipal una proposta de resolució impulsada per Estafabanca, la plataforma d’afectats per les participacions preferents de Mataró, i amb el suport unànime de tots els partits polítics, per declarar persones non grates a la ciutat a dos dels exdirigents de Caixa Laietana, l’expresident Josep Ibern i l’exdirector general Pere Antoni de Dòria. Plataforma i grups municipals els fan responsables de “l’estafa de les preferents” que l’any passat van convertir Mataró en l’epicentre d’aquest afer bancari: “La ciutat ha estat reconeguda a nivell nacional amb el malaurat honor d’haver estat la capital de les preferents”, exclamen els impulsors de la resolució.

El text, però, també reconeix la “constància en la lluita social i política en defensa dels estafats” que ha liderat la capital del Maresme. Una lluita que, recorden, s’ha traduït en la recuperació dels estalvis d’una gran majoria de les persones afectades mitjançant l’arbitratge”. Malgrat això, els impulsors de la resolució entén que encara resta pendent un “rescabalament moral”.

“Els responsables de l’estafa bancària continuen caminant pels nostres carrers sense cap mena de vergonya, amb el xoc moral que això provoca a moltes persones víctimes, novament, de la impunitat de la corrupció dels alts càrrecs. Mataró es reclama ciutat de valors. El treball i l’estalvi dels estafats al llarg de tota una vida també és un valor, així com la honradesa, la confiança i la solidaritat ciutadana que en cap cas han demostrat els responsables de l’estafa bancària.”, recita el document que el ple de l’Ajuntament sotmetrà a votació.