Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament envia al TC la reforma de l’administració local del PP

L’Ajuntament tramitarà la formalització del recurs que Tiana i altres ajuntaments de Catalunya portaran davant el Tribunal Constitucional contra la reforma de l’administració local. Ho ha aprovat el ple municipal per 12 vots a favor, amb l’únic vot en contra del Partit Popular. Aquesta llei de ‘racionalització i sostenibilitat’, que ha tirat endavant el govern central del PP, va entrar en vigor el passat 31 de desembre del 2013.

Segons l’Ajuntament de Tiana aquesta reforma suposa una retallada competencial sense precedents que comportarà un retrocès de més de 30 anys. Aquesta afectaria als serveis que han donat, fins ara, els ajuntaments. La proposta, que ha aprovat el ple, afirma que des de Tiana es vol seguir defensant el paper de l’administració local en defensa i millora dels drets socials de la ciutadania. L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, assegura que es tracta d’un recurs important per a la supervivencia dels ajuntaments, sobretot dels de menys de 20.000 habitants, com Tiana. Afirma que aquestes administracions tenen d’altres competències importants, a banda de les de via pública o seguretat, i que el govern del PP vol deixar-les amb unes competències mínimes. Segons Pujol, la gran virtut del municipalisme són els serveis socials dirigits a les persones.

 

També han defensat aquest recurs els portaveus de Convergència i Unió i Gent Pel Progrés de Tiana, Enric Nolis i Joan Pau Hernández.

 

 

El que hi ha votat en contra ha estat el regidor del Partit Popular de Tiana, Manuel Gonzalo, qui considera aquesta llei una bona manera de veure el futur.

 

A parer del municipalisme, aquesta llei “fa que els ajuntaments tornin 30 anys enrere”. El Consell de Governs Locals de Catalunya (CGLC) ha enviat un text consensuat als 947 ajuntaments catalans perquè els seus plenaris l’aprovin i el retornin certificat abans del 14 de març. Esther Pujol també va participar el Ple del Consell dels Governs Locals de Catalunya, que es va celebrar el passat 24 de febrer a Sant Cugat del Vallès.

 

L’Ajuntament de Tiana reclama el seu Fons de Cooperació Local a la Generalitat

L’Ajuntament de Tiana presentarà un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el repartiment del fons de cooperació de Catalunya, del 2013, que va fer el departament de governació de la Generalitat de Catalunya. Aquesta proposta s’ha aprovat per 10 vots a favor i amb les 3 abstencions de Convergència i Unió. Aquest grup de l’oposició ha justificat la seva posició amb les darreres notícies que s’han anunciat des del Govern de la Generalitat. Aquest 25 de febrer el Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei que permetrà compensar als ajuntaments els imports deixats de percebre arran de la variació dels criteris d’assignació del Fons de Cooperació Local de Catalunya (FCLC) corresponents al 2013. Per mitjà d’aquest acord, es destinarà una dotació complementària al Fons de l’any passat a ajuntaments per un import superior als 50 milions d’euros, que repartirà en tres anualitats.

 

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, defensa que l’Ajuntament ha de continuar reclamant aquest fons.

 

A causa de les restriccions pressupostàries el Departament de Governació i Relacions Institucionals s’hauria vist obligat a aplicar unes regles diferents per a la distribució del FCLC per a ajuntaments. Es va prioritzar garantir la percepció d’ingressos per als municipis amb majors necessitats

 

Agents de la policia local assisteixen al ple com a públic

Els agents al ple municipal
Els agents al ple municipal

Ha estat una de les imatges del ple d’aquest dimarts. Set policies locals vestits de paisà asseguts a primera fila de la sala de plens. Podia semblar que havien d’intervenir al torn final de precs i preguntes però no ho han fet. Tampoc han volgut fer declaracions a La Local.