Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament habilita un servei d’orientació per sol·licitar ajuts i subvencions de la Covid-19

Aquest dimarts 28 d’abril ha entrat en funcionament el servei d’orientació i suport habilitat per l’Ajuntament de Tiana que busca facilitar el procés de sol·licitud d’ajuts extraordinaris i subvencions que s’han aprovat per donar resposta a la situació causada per la pandèmia del coronavirus.

El consistori ha posat a disposició de la ciutadania el número de telèfon 667 183 529, que atendrà les trucades de dilluns a divendres de nou del matí a dues del migdia, i el correu blancomg@tiana.cat.

En l’àmbit municipal, per exemple, s’han aprovat ajuts excepcionals destinats al sector comercial i de serveis, amb un pressupost de 50.000 €, i també a les persones que hagin perdut la feina o s’hagin vist afectades per un ERTO, amb una despesa autoritzada de 100.000 €.

En el primer cas, els ajuts els poden sol·licitar les persones físiques o jurídiques que desenvolupin una activitat comercial o de serveis amb alta fiscal a Tiana, que s’hagin vist afectades pel tancament en formar part de les activitats no essencials, o bé hagin patit una davallada del 75% dels ingressos tot i seguir oberts i ser una activitat essencial.

Si es compleix un d’aquests tres perfils, es contempla un ajut mensual de fins a un màxim del 75% del cost del lloguer del local (amb un límit de 800 euros) i la concessió d’un ajut complementari de 150€ mensuals per cada treballador assalariat que acrediti el titular de l’activitat. L’import màxim que es podrà atorgar és de 1000€ mensuals.

En el segon cas, els ajuts els poden sol·licitar les persones que hagin perdut la feina o s’hagin vist afectades per un ERTO i que acreditin no tenir recursos suficients per a fer front a les despeses de lloguer, aliments bàsics i subministres. Així doncs, s’estableixen dues línies d’ajuts: la primera relacionada amb la despesa de lloguer i la segona amb la despesa de subministraments.

El mecanisme per a valorar la concessió dels ajuts serà un barem que té en compte la renda familiar per membre, el nombre de menors de 18 anys a càrrec, l’existència de circumstàncies com què la família sigui monoparental o tingui persones amb diversitat funcional i/o dependència a càrrec, entre d’altres. Com en el cas anterior, l’ajut màxim també podrà ser de 1000 €.

En aquests enllaços podeu consultar les mesures econòmiques que s’han aprovat a escala autonòmica i estatal.