Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament preveu baixar 9 punts l’endeutament

L’Ajuntament de Tiana preveu baixar fins a 9 punts el seu endeutament. Això significaria passar del 76%, anunciat al mes d’abril (6.700.000 euros), a un deute del 67% aproximadament. Un dels principals avantatges d’aquesta baixada és que l’Ajuntament podria demanar nous crèdits per finançar properes inversions. Això és el que es vol aconseguir pagant gran part del préstec que, l’any 2012, es va demanar per fer front als deutes i factures pendents amb proveïdors.

L’amortització anticipada d’aquest préstec, però, podria comportar, puntualment, problemes de diners (liquiditat) per a l’Ajuntament. És per això que s’ha demanat una pòlissa de crèdit de 500.000 euros. Seria un coixí que serviria per atendre necessitats puntuals i el pagament de factures. Ho ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol, durant el ple d’aquest mes.

 

El ple de juny
El ple de juny

El crèdit, dels proveïdors, doncs, s’amortitzaria, en part, aquest 2014. Això serà gràcies al 1.400.000 euros del romanent, els diners estalviats fins a finals del 2013. Gairebé la totalitat d’aquests diners es destinaran a fer front al deute.